Krueger o rješenju nezaposlenosti

Autor: Marija Brnić , 27. kolovoz 2017. u 21:59
Erich Hoedl, Radolfo Fiorini, Alan B. Krueger na konferenciji u Umagu/Duško Marušić/PIXSELL

Teme kojima će se baviti su pitanja migranata, nacionalne sigurnosti, siromaštva, obrazovanja, ekonomskog rastu, zdravstva i održivog razvoja.

Vodeći svjetski znanstvenici i ekonomisti, među kojima i glavni ekonomski savjetnik bivšeg predsjednika SAD-a Baracka Obame Alan B. Kruger, danas kreću s raspravama o najvažnijim temama današnjice na prvoj međunarodnoj konferenciji "Agenda 2030: Ekonomija u svijetu promjena" koja se održava u Umagu.

Među ostalim, teme kojima će se baviti su pitanja migranata, nacionalne sigurnosti, siromaštva, obrazovanja, ekonomskog rastu, zdravstva i održivog razvoja.  Pred početak skupa Krueger je poručio kako je zahvaljujući radu za dva predsjednika SAD-a stekao neprocjenjivo iskustvo za svjetsku znanstvenu zajednicu, kojoj želi prenijeti svoja saznanja. 

"Znanost pruža dokaze o promjenama koje se događaju, a na nama je da procijenimo koje su mjere odgovora na gospodarske probleme prihvatljive, a koje ne. Nalazimo u specifičnom i uzbudljivom trenutku modernog doba koji zahtijeva spregu ekonomije i znanosti", poručio je Kruger, u čijem fokusu će biti fenomen nezaposlenosti, čijem je istraživanju sam posvetio vremena.

Na konferenciji će svoja razmatranja predstaviti i predstavnici sveučilišta u Oxfordu, Manchesteru, Kielu, Kentu i Tirani, sa Sveučilišta Warwick, Sveučilišta u Mariboru, Bonnu, Zagrebu i Pragu, Zagrebačke škola ekonomije i managementa, te sveučilišta u Exeteru, Hokkaidu, hongkonškog Lingnana, Londonske i Luksemburške škole ekonomije. Sudionici su u Umag došli i iz akademske institucije CERGE-EI, Oxfama, Američkog sveučilišta u Beirutu, te sveučilišta u Vilniusu. Konferenciju je otvorio Dejan Kovač, prvi Hrvat zaposlen na prestižnom sveučilištu Princeton. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

U komunističkom sistemu, kojemu težimo, ljudi rade prema svojim mogućnostima, a uzimaju u skladu sa svojim potrebama. Mi ćemo, dakle, malo raditi, a puno uzimati. Europska unijo, smatraj se upozorenom.

New Report

Close