Kreću radovi na Sljemenskoj cesti: Promet će većinu dana biti potpuno zatvoren za sva vozila

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. ožujak 2023. u 12:45
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Radove će izvoditi Zagrebački holding d.o.o. – podružnica Zagrebačke ceste.

Radovi na Sljemenskoj cesti počet će u utorak, 14. ožujka, od tada će biti na snazi privremena regulacija prometa, koja će ovisno o vremenskim uvjetima trajati oko četiri mjeseca pa će biti onemogućeno prometovanje određenim dionicama te ceste, izvijestio je u petak Grad Zagreb.

Dionica od Pilane Bliznec u smjeru sjevera te iz smjera vrha prema gradu bit će za vrijeme regulacije prometa zatvorena za sav promet, uključujući i vozila ZET-a, od 8 do 17 sati svakim radnim danom, osim vikenda i blagdana.

Pristup vozilima također će biti onemogućen u smjeru Medvedgrada.

Radovi obuhvaćaju uređenje i asfaltiranje kolnika na dijelu od pilane Bliznec do Stare Lugarnice te od Stare Lugarnice do Prilaza Kraljičinom zdencu.

Grad Zagreb podnio je putem Fonda solidarnosti EU-a prijavu na poziv „Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u području prijevoza oštećenih u potresu na području Grada Zagreba te čišćenje područja pogođenih katastrofom“, u svrhu dodjele bespovratnih financijskih sredstava u ukupnom iznosu od 4.931.472 eura, navodi se.

Od navedenog iznosa, Fond solidarnosti osigurava 84,27 posto prihvatljivih troškova, zbog čega je nužno radove izvesti u roku u kojem su dostupna sredstva iz tog Fonda, istaknuto je.

Radove će izvoditi Zagrebački holding d.o.o. – podružnica Zagrebačke ceste.

Komentirajte prvi

New Report

Close