Kreće li već gradnja golf terena na Srđu?

Autor: Lidija Kiseljak/VL , 30. kolovoz 2017. u 14:24
Tvrtka Razvoj golf najavila je i tužbu protiv RH, tešku 500 mil. eura/Zvonimir Pandža/PIXSELL

Nakon 10 godina čekanja.

Nakon što je investitor u golf na Srđu, tvrtka Razvoj golf, Izraelca Aarona Frenkela i supruge Maje Brinar, lani najavio moguću tužbu protiv države jer i nakon 10 godina čekanja gradnja projekta nije počela, ovih dana situacija bi se trebala raščistiti.

Lani je nakon svih dobivenih dozvola za početak gradnje nastala zavrzlama zbog različitih ministarskih tumačenja studije o utjecaju na okoliš. Od tada se čekalo da Ministarstvo zaštite okoliša odluči o potpisivanju rješenja za studiju, što bi se, doznajemo, trebalo dogoditi ovih dana. Investitor je na početku postupka predao studiju koja sadrži, uz golf-projekt, i dvije turističke zone jer je tako tražila bivša resorna ministrica Mirela Holy.

Potom je Mihael Zmajlović tražio da se takve zone izbace. No sud je utvrdio da je ta odluka bila pogrešna i poništio rješenje o studiji jer je rekao da ona mora sadržavati zone pa su opet vraćene u studiju. Nakon što je ministar postao Slaven Dobrović, čekalo se s potpisivanjem rješenja, možda jer se Most, Dobrovićeva stranka, protivi projektu na Srđu.

Najveću akciju protiv Srđa predvodi Mostaš Maro Kristić, ali i Zeleni, koji će se nakon rješenja sigurno opet žaliti, što bi opet moglo stvoriti probleme investitoru. Čekao je 8 godina sve dozvole i kada su mislili da mogu graditi, ukinuto je rješenje o studiji utjecaja na okoliš zbog greške Ministarstva. Ulagač je pripremio tužbu protiv RH pred Međunarodnim centrom za rješavanje ulagačkih sporova (ICSID), a visina tužbe procjenjivala se na 500 milijuna eura.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Pravi se Englez, vrijedan kao Japanac, pije kao Rus, laže kao …..

Ovih dana su neke novine pisale da ovom prodajom starih aviona u vrijednosti 500 mil.$ Izrael odnosno Aaron Frenkel – investitor projekta “golf na Srđu” i nekadašnji “igrač” u firmi koja nam prodaje te avione, odustaje od tužbe prema RH radi propalog plana s golfom, također u vrijednosti 500 mil. $. Također prodavatelj izraelskih aviona, navodno je dosta surađivao i surađivat će sa hrvatskom firmom “King IT”. Slučajnosti?

New Report

Close