Kovačevićev odvjetnik: “Imamo pokriće za sav novac i svu imovinu koju ima”

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. listopad 2020. u 09:19
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Kovačević je zbog te pretrage doveden iz zatvora u Remetincu, gdje je od 17. rujna kada je pokrenuta istraga u tzv. aferi Janaf.

Obrana bivšeg direktora Janafa Dragana Kovačevića ustraje u tvrdnji da je svu imovinu stekao zakonito, iako su istražitelji, uz niz neprijavljenih nekrentnina, u više navrata navodno pronašli novac za koji tvrde da ga je Kovačević priskrbio korupcijom.

“I dalje ćemo tvrditi da imamo pokriće za sav novac i svu imovinu koju ima”, rekao je Kovačvićev odvjetnik Ivo Farčić u ponedjeljak navečer nakon pretrage stana na zagrebačkoj Trešnjevci za koji je potvrdio da je u vlasništvu Kovačevićeve supruge.

Kovačević je zbog te pretrage doveden iz zatvora u Remetincu, gdje je od 17. rujna kada je pokrenuta istraga u tzv. aferi Janaf.

U medije je u međuvremenu procurilo da je bivši direktor Janafa iz kluba u Slovenskoj, gdje je navodno primio mito od prvoosumnjičenog u ovom slučaju Kreše Peteka odvezao najmanje 12 milijuna kuna koje je pohranio na dvije adrese, u garaži vile svog prijatelja Deana Šparavca u Samoboru te u stan drugog prijatelja, u Ulici Božidara Adžije.

Naknadno se otkrilo da je riječ o Goranu Puklinu, suprugu tužiteljice Mirele Alerić Puklin, na kojega je istraga proširena zbog sumnje da je sakrio protuvrijednost od 4,5 milijuna kuna, iako je znao da je riječ o eurima, kunama i švicarskim francima koji potječu od kaznenog djela.

Ukupan broj osumnjičenih u aferi Janaf tako se popeo na 14 osoba koje Uskok tereti za niz koruptivnih nedjela od trgovanja utjecajem i davanja mita do nezakonitog pogodovanja i zlouporaba položaja i ovlasti.

Uz glavne aktere te korupcijske afere – vlasnika Elektroprometa Petek Kreše Peteka, direktora Janafa Dragana Kovačevića, gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića i gradonačelnika Nove Gradiške Vinka Grgića pod istragom su i Tomislav Jelisavec, Katarina Gašparac, Zvonko Maras, Mirjana Prodan, Vlado Zorić, Damir Vrbanc, Vatroslav Sablić, Iva Šuler, Ljubomir Perušić i Goran Puklin.

Uskok jedino za Ivu Šuler nije tražio određivanje istražnog zatvora, iz kojega su, nakon priznanja nedjela, pušteni Jelisavec, Gašparac i Maras. Iz izvora bliskih istrazi doznaje se da je na priznanje krivnje spremno još petero osumnjičenika.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ovaj kao Kradan Vidošević! Dragan i Kradan ljepo zvuči!

Pokriće je to da je bio blagajnik u HDZu pa je skupljao novac od mita…

New Report

Close