Komunalnim poduzećima predani ugovori vrijedni 1,5 milijuna eura

Autor: Agencija VLM , 02. listopad 2013. u 14:16
Thinkstock

Predstavnici Hrvatskih voda te Ministarstva poljoprivrede predali su lokalnim komunalnim poduzećima ugovore o uslugama izrade studijsko-projektne dokumentacije vrijedne 1,5 milijuna eura.

Predstavnici Hrvatskih voda te Ministarstva poljoprivrede predali su lokalnim komunalnim poduzećima ugovore o uslugama izrade studijsko-projektne dokumentacije vrijedne 1,5 milijuna eura.

Ugovori su predani komunalnim poduzećima "6.maj“ iz Umaga, „Pula Herculanea“ te „Vodovod Pula“, a svečanost primopredaje održana je u Vijećnici grada Umaga. Riječ je ugovorima unutar odobrene Operacije „Priprema projekata za sufinanciranje sredstvima Strukturnih fondova EU u svrhu zaštite vodnih resursa Hrvatske kroz poboljšanje sustava vodoopskrbe i integriranog sustava upravljanja otpadnim vodama za aglomeracije: Savudrija/Umag/Novigrad Istarski te Pula- Sjever“.

Studijsko-projektnu dokumentaciju izradit će hrvatsko-britansko-slovenski konzorcij predvođen zagrebačkom tvrtkom HIDROPROJEKT-ING d.o.o. (u konzorciju se nalaze i tvrtke WYG Savjetovanje d.o.o. iz Zagreba, WYG International Ltd. iz Velike Britanije te slovenski SL Consult d.o.o.). Ukupna indikativna procijenjena vrijednost investicije za aglomeraciju Umag/Savudrija/Novigrad Istarski iznosi oko 36 milijuna eura, dok je ukupna indikativna procijenjena vrijednost investicije za aglomeraciju Pula-Sjever oko 25,5 milijuna eura.

Ugovore je ispred Hrvatskih voda uručio zamjenik generalnog direktora, dr.sc Danko Holjević koji je tom prilikom istaknuo kako će dokumentacija koja će se izraditi unutar ove Operacije biti ukupne vrijednosti 7,4 milijuna eura. Sredstva za pripremu tih projekata osigurana su na način da će se 85% sufinancirati bespovratno iz sredstva EU (IPA programa) kroz Plan Hrvatskih voda te 15% iz sredstava Državnog proračuna (s razdjela Ministarstva poljoprivrede). Svečanosti je bio nazočan i generalni direktor Hrvatskih voda, mr.sc. Ivica Plišić, koji je naglasio kako su Hrvatske vode kao stručna agencija već poduzele potrebne aktivnosti na intenziviranju pripreme i drugih projekata, kako u Istri, tako i u ostalim dijelovima Hrvatske, no da bi taj posao bio izveden maksimalno efikasno, potrebna je aktivnija suradnja s krajnjim korisnicima, komunalnim poduzećima i jedinicama lokalne samouprave.

Komentirajte prvi

New Report

Close