Kolinda: Znam držati pušku u rukama, spremna sam svoj život staviti na kocku za Hrvatsku

Autor: Poslovni.hr/H , 13. prosinac 2019. u 09:58
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Kandidatkinja HDZ-a za novi predsjednički mandat Kolinda Grabar Kitarović sinoć je na predizbornom skupu u Karlovcu pozvala je birače da 22. prosinca iziđu na izbore i da biraju „kontinuitet rasta i razvoja, suradnje, jer želimo bogatu Hrvatsku prepoznatljivu u svijetu, kojoj se svi dive“.

Govoreći o hrvatskoj vojnoj industriji, rekla je da su među najboljima u svijetu, da podržava karlovačku tvrtku HS produkt te da kao predsjednica i vrhovna zapovjednica Hrvatske vojske „zna držati pušku u rukama“.

"I ja sam spremna staviti svoj život na kocku za Hrvatsku"

Uz riječi kako u Domovinskom ratu nije bila braniteljica, rekla je da sada „redovito odlazi među naše vojnikinje i vojnike u Afganistanu i drugdje diljem svijeta, jer se danas Hrvatska brani daleko od Hrvatske“.

"Želim im reći da je predsjednica, njihova vrhovna zapovjednica, uvijek tu u prvim redovima gdje ste i vi, da im pokažem da sam i ja spremna staviti svoj život na kocku za Hrvatsku", rekla je Grabar-Kitarović.

Posebno se obratila umirovljenicima i najavila da će se zalagati za postavljanje pravobranitelja za prava umirovljenika jer se njihov glas „mora puno glasnije čuti“.

"Ja i HDZ nudimo optimizam i vjeru u sebe"

Braniteljima, umirovljenicima, blokiranima, mladima  i svima drugima rekla je da ona i HDZ nude optimizam i vjeru u sebe, u svoju Hrvatsku i njezine ljude, jer da „Hrvatska sa svojim talentiranim ljudima svuda u svijetu pokazuje da smo uvijek među najboljima“.

„Idemo dičiti se time, idemo vratiti te ljude u Hrvatsku, stvoriti uvjete da riješimo pitanje svih pitanja, a to je demografija. Neka se mladi školuju u inozemstvu, pustimo ih. Za to sam da osnujemo zakladu kojom će se stipendirati talentirani mladi hrvatski državljani, na najboljim svjetskim učilištima, a onda da se vrate ovdje i prenesu nova znanja i iskustva, da se ne vrtimo u krug nekih starih ideja, već da Hrvatsku postavimo onako kako smo je postavili u vanjskoj politici, rame uz rame s onim najboljima“, rekla je u govoru Grabar-Kitarović.

Za kritike da se na skupovima državnika u inozemstvu „progura u prve redove“, rekla je: „Čekajte, pa nisam ja tamo nekakva Kolinda i ne znam što, ja sam predsjednica Republike Hrvatske i moja je dužnost pokazati gdje je mjesto mojem narodu i mojoj državi, a to je u prvim redovima“, istaknula je i dobila veliki pljesak 200-tinjak okupljenih članova i simpatizera HDZ-a.

Komentari (8)
Pogledajte sve

glupača…..

Dok je ko čobanče hopsala okolo naokolo po kojekakvim dernecima bilo je neshvatljivo jer ako je toliko nisko ima savjetnike koje placa … a ovo sada je za ne vjerovati …. Uskoro ce i Slibodan Milošević za nju biti malo dijete …. Prestrasno za sto mi glasamo !!! Nek nam onda tako i bude 🙁 🙁


Nema što. Puni smo dobrovoljaca za slijedeći rat. Onda ja mogu bez beda okačiti čizme o klin…

Vrhovni zapovjednik OS RH s imalo soli u glavi, ne bi se nikada ni po kojem osnovu trebao trpati u prve borbene redove, pa makar to radio i da se malo dodvori glasačkom tijelu, jer po svojoj funkciji treba obavljati puno složenije i strateški zahtjevnije radnje i operacije, naravno pod uvjetim da ta sol u glavi nije potpuno obljutavila, što bi se u ovom slučaju dalo zaključiti da postoji određena, rekao bih i prevelika doza bljutavosti i shodno tome spuštanje razine nadležnosti za nekoliko rangova, pa sve do ovoga nakaradnoga u stilu Ani četiri pištolja
Jakove, žao mi te

Nema što. Puni smo dobrovoljaca za slijedeći rat. Onda ja mogu bez beda okačiti čizme o klin…

New Report

Close