Koliko zarađuje vaše kućanstvo: Sada možete otkriti jeste li među bogatijima ili siromašnijima

Autor: Poslovni.hr , 26. lipanj 2019. u 12:35
Foto: Getty Images

Ako, primjerice, u četveročlanom kućanstvu u kojem žive otac, majka i dvoje djece mlađe do 14 godina ukupni mjesečni prihod iznosi 10.000 kuna, riječ je o bogatijoj Hrvatskoj obitelji.

Zanima li vas jeste li među 'bogatijim' ili siromašnijim Hrvatima, sada to lako možete provjeriti, piše Večernji list.

Eurostat je izradio alat s pomoću kojeg možete doznati koliko kućanstava ima veća, odnosno manja primanja od vas. Ako, primjerice, u četveročlanom kućanstvu u kojem žive otac, majka i dvoje djece mlađe od 14 godina, ukupni mjesečni prihod iznosi 10.000 kuna, riječ je o bogatijoj Hrvatskoj obitelji. Jer veće prihode od takve obitelji ima tek 30 posto građana. Iako je pitanje koliko vam ostaje od 10.000 kuna kada platite kredit, stanarinu, režije, vrtić, hranu…, prema statistici ste među dobrostojećim kućanstvima.

Vaša primanja s primanjima drugih kućanstava u Hrvatskoj možete usporediti ovdje. U Njemačkoj, primjerice, četveročlana obitelj koja mjesečno ima primanja od 3000 eura je jedna od siromašnijih jer čak 60 posto takvih obitelji ima veće mjesečne prihode.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Nedavno je bio clanak, da iako su place u HR duplo manje nego u Spanjolskoj, a i vise od toga… osnovne potrepstine su eur za eur skuplje. Tako je to. Iluzija da je HR jeftina, je samo to, iluzija. U svakom slucaju, realne place su nedovoljne.


Znaci mi u Hrvatskoj sa 1350 Eur na cetveroclanu obitelj smo medju bogatijima, a u Njemackoj sa 3000 Eur za cetveroclanu obitelj su medju siromasnijima….zakljucak se sam namece, treba ici raditi i zivjeti u Njemacku…

Ako si to tek sada shvatio… Hrvatska je siromasna zemlja, visokih cijena. Tih 1300eur mozes ovdje imati na minimalcu, takoreci.

Moji troskovi su takoreci, unutar 100injak eur od toga kakvi bi bili u ZG. Hrana je ovdje i jeftinija, ducani, roba… sto znaci da zastedim vise HR placa, iako sam zivim u stanu(60m), i sve sam placam. Da smo dvoje, jos djecji dopatak, olaksice, bilo bi tek kolko.

Sam izradi svoju racunicu i vidi, ali vjeruj mi, i sloboda od hdz sdp politike i korupcije, isto vrijedi puno.

Znaci mi u Hrvatskoj sa 1350 Eur na cetveroclanu obitelj smo medju bogatijima, a u Njemackoj sa 3000 Eur za cetveroclanu obitelj su medju siromasnijima….zakljucak se sam namece, treba ici raditi i zivjeti u Njemacku…

New Report

Close