Kolaps sustava: Pacijenti bijesni, već drugi dan ne mogu do lijekova i uputnica

Autor: Poslovni.hr , 29. rujan 2023. u 10:27
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Centralni zdravstveni informatički sustav (CEZIH) u prekidu je od jučer oko 12 sati pa se u ljekarnama ne mogu podići lijekovi putem eRecepta, ali nisu dostupne ni eUputnice ni eNalazi. Sustav se. podsjetimo, već nekoliko puta srušio, pa korisnici gube strpljenje.

“Trenutačno postoji problem u radu CEZIH-a (dohvat eRecepata, eUputnica, dostava eNalaza). Intenzivno radimo na otklanjanju”, priopćio je CEZIH, a takva obavijest još uvijek postoji, jer sustav još uvijek ne radi.

Ono što dodatno zabrinjava građane jest što je netom prije te obavijesti puštena obavijest prema kojoj “radi nadogradnje nacionalne kontakt točke prema specifikacijama za val 6 na produkcijskoj okolini, prekogranične usluge e-recepta i sažetka o pacijentu neće biti dostupne u razdoblju od petka 29. rujna 2023. od 12:00 sati do ponedjeljka 2. listopada 2023. do 10:00 sati. Tijekom ponedjeljka 2. listopada iza 10 sati mogući su povremeni prekidi u dostupnosti usluga”.

Sada se građani pitaju kako je onda već jučer, dan ranije, oko 12 sati došlo do pada sustava. I pitaju se što je uzrok tako čestim problemima s tim sustavom.

Na Facebook stranici Halo inspektore objavljena je obavijest, a građani negoduju u komentarima.

Komentirajte prvi

New Report

Close