Klovićevi dvori ne mogu prikupiti novac za izložbu Picassovih remek-djela?

Autor: Poslovni.hr , 29. siječanj 2013. u 09:37
Klovicevi dvori, ilustracija. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Maković je rekao kako se već dugo najavljuje fantomska izložba Picassovih remek-djela, ne spominjući koliko ona košta.

Upitna je glasno najavljivana izložba Pabla Picassa, koja je u Klovićevim dvorima trebala biti otvorena 14. veljače, rekao je  Zvonko Maković, predsjednik Odbora za kulturu u Gradskoj skupštini i predsjednik Upravnog vijeća Klovićevih dvora, gostujući u emisiji “Tema dana” na HRT-u, piše Jutarnji list.

Maković  je rekao kako se već dugo najavljuje fantomska izložba Picassovih remek-djela, ne spominjući koliko ona košta, a cijena dolaska Picassovih djela u Zagreb iznosi 14 milijuna kuna. U istoj emisiji gostovao je i pomoćnik ministrice kulture Andree Zlatar Violić, Berislav Šipuš, koji je priznao da postoje financijski problemi vezani za organizaciju izložbe, piše Jutarnji.

Ravnateljica Klovićevih dvora Marina Viculin rekla je prije nekoliko danada se izložba odgađa s veljače na ožujak. Na novinarski upit, nakon Makovićeva televizijskog istupa, odgovorila je demantiravši mogućnost otkazivanja izložbe. 'Kolega Maković se zabunio govoreći o Picassovoj izložbi u Klovićevim dvorima kao o fantomskoj. Sve je spremno', rekla je Viculin.

Maković i dalje ostaje pri onome što je izrekao u “Temi dana”. 'Ja bih bio “sandwich man” na Trgu kada bismo mogli dovesti Picassa u Zagreb, no nisam siguran da imamo toliko novca. Pa milijun eura je samo najam ovih umjetnina. A cijela produkcija HNK, deset premijera i niz repriza tijekom cijele godine, košta manje od ove izložbe. Ravnateljica je i inače nama na Upravnom vijeću izbjegavala dati izvještaj o ovoj izložbi, osim što nam je 27. kolovoza rekla da je riječ o 14 milijuna, pa sam, zato, sazvao vijeće za sljedeći tjedan', rekao je.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close