Klikom miša doznajte koliko je tko plaćen u državnom vrhu

Autor: Poslovni.hr , 05. travanj 2015. u 07:52
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Kroz registar dužnosnika svaki građanin u bilo kojem trenutku može vidjeti tko je dužnosnik i može pratiti na koji način se on ponaša u obnašanju javnih dužnosti.

Povjerensto u kojem od 2013. ne sjede više političari ispunilo je obvezu koju je još prije 12 godina propisao prvi Zakon o sprečavanju sukoba interesa – napravljen je Registar dužnosnika!

Kroz registar dužnosnika svaki građanin u bilo kojem trenutku može vidjeti tko je dužnosnik i može pratiti na koji način se on ponaša u obnašanju javnih dužnosti. I tako za njih trenutačno 1.915, među kojima je i sama predsjednica Povjerenstva.

Jednostavnim klikom na ime, piše HRT, može se vidjeti da Dalija Orešković mjesečno zarađuje 15 tisuća kuna i ima problem sa "švicarcem". Za razliku od guvernera koji je svoj kredit na 20 godina uzeo u eurima. Podatke o plaći nije mijenjao od srpnja 2012., pa je za pretpostaviti da i danas zarađuje nešto više od 24 tisuće kuna na mjesec. Za utaživanje znatiželje u tražilicu je potrebno upisati www.sukobinteresa.hr.

Komentari (2)
Pogledajte sve

To je ono što su sami napisali. Interesantna je imovina Dijane Pleštine koja kao “doktorica političkih znanosti” je šefica razminiravanja. [emo_smijeh]

hvale vrijedna objava.
informaticki prilicno lose izvedena (valjda da se ne moze pametnije pretrazivati … recimo po iznosu place uz jos neke kriterije) … ali za ovu vlast to je revolucija

New Report

Close