Kaufland i Lidl tražili pojašnjenja za ‘Tomaševićeve’ vrećice

Autor: Josipa Ban , 21. srpanj 2022. u 10:33
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Na prvi javni poziv trgovcima da prodaju vrećice, objavljen početkom lipnja, javila su se samo tri trgovca – Konzum, Tisak i Spar.

Unatoč minimalnoj marži od 3,7% Grad Zagreb uspijeva privući trgovce za prodaju standardiziranih vrećica za miješani komunalni otpad koje su preduvjet da bi novi model naplate i prikupljanja odvoza otpada koji zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavljuje od dolaska na vlast, a odgođen je do jeseni, zaživio u praksi.

Na prvi javni poziv trgovcima da prodaju vrećice, objavljen početkom lipnja, javila su se samo tri trgovca – Konzum, Tisak i Spar.

Na drugom su im se pozivu pridružili iNovine, Tekstilpromet, Top Star i Vrutak. Vrećice će možda prodavati i Lidl jer nam odgovaraju da su iskazali interes za prodaju vrećica te da su u pregovorima sa Zagrebačkim Holdingom.

”Daljnji tijek pregovora ne možemo komentirati, jer je na Zagrebačkom Holdingu da definira i organizira spomenuti projekt”, kažu iz Lidla. Još jedan veliki trgovački lanac Kaufland kalkulira hoće li u svoju ponudu uvrstiti “zagrebačke” vrećice.

”Poslali smo upit za pojašnjenje uvjeta na Zagrebački Holding, no još nismo dobili konkretan odgovor. Nakon što dobijemo sve relevantne informacije, moći ćemo donijeti odluku”, odgovaraju iz Kauflanda.

Lidl i Kaufland pitali smo i da komentiraju uvjete javnog poziva, odnosno naknadu od 3,7%, što trgovcima donosi minimalnu zaradu od 0,63 do 2,53 kune, ovisno o paketu, no od toga su se komentara suzdržali. Neki su se, kako je Poslovni dnevnik pisao, na te uvjete žalili.

U Holdingu su pak zadovoljni ističući da će, s trenutnim odazivom, vrećice za miješani komunalni otpad biti dostupne na više do 450 prodajnih mjesta u Zagrebu. Javni poziv ostavljaju otvorenim. 

Komentirajte prvi

New Report

Close