Karlovčani će moći grijanje plaćati i do 12 rata bez kamata

Autor: Agencija VLM , 25. listopad 2012. u 12:29
Damir Jelić (PIX)

Potrošnja će se obračunavati mjesečno. Na kraju tekuće sezone vidjet će se kolika je bila stvarna potrošnja i ispostaviti konačan račun

Ostvareno je obećanje gradonačelnika Damira Jelića da će korisnici usluga gradskog distributera toplinske energije plaćati račune u “dvanaestinama”. Tko od korisnika poželi, može predati zahtjev za takav način plaćanja računa za grijanje Gradskoj toplani. To znači da će unaprijed dobiti 12 uplatnica s jednakim iznosima za grijanje koji će se izdati temeljem potrošnje od prošle sezone, ali s uvećanjem od deset posto zbog porasta cijene grijanja. Potrošnja će se obračunavati mjesečno. Na kraju tekuće sezone vidjet će se kolika je bila stvarna potrošnja i ispostaviti konačan račun.

Ako je usluga preplaćena, Gradska toplana će platiti razliku, a isto će napraviti korisnik ako je plaćeno manje od vrijednosti utrošene energije. Potrebno je pisanim putem zatražiti promjenu načina plaćanja.

– Obrazac zahtjeva za izmijenjeni način plaćanja isporučene toplinske energije je tipiziran. Popunjen je potrebno dostaviti u Gradsku toplanu na odobrenje. Nakon što odobrimo zahtjev, kupac popunjava izjavu o suglasnosti, koja je također tipizirana, ovjerava kod javnog bilježnika i vraća u tvrtku. Izjava o suglasnosti sadrži otplatnu tablicu, suglasnost i ovršna svojstva – objašnjava Latković.

Dvanaestinama bi se trebalo ublažiti stres korisnika zbog visokih računa za sezone grijanja, posebno za onih mjeseci kada je vrlo hladno. Osim ove novosti, uvedena je i mogućnost kartičnog plaćanja računa.

– Plaćati se može karticama American Express, Mastercard, Visa i Maestro. Obročna otplata do 12 rata bez kamata i naknada omogućena je plaćanjem putem Karlovačke banke i American Expressa – objašnjava financijska rukovoditeljica u Gradskoj toplani Ivana Fočić.

Moguća je otplata do šest rata bez kamata i naknada plaćanjem American Expressom, Visom i Maestrom. – Od prvog studenog bit će omogućeno plaćanje računa za grijanje bez provizije u svim uredima Hrvatske pošte – kaže I. Fočić. Trajne naloge moguće je ugovoriti i Kabi i PBZ-u. Uređena je i blagajna u tvrtki.

Komentirajte prvi

New Report

Close