Kako prepoznati ‘lažni pršut’?

Autor: Poslovni.hr , 19. siječanj 2017. u 09:38
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Bilo da je riječ o istarskom, krčkom, drniškom ili dalmatinskom, pršut je, nema dvojbe, vrhunska delicija.

Iako je službeno zaštićen, na tržištu i dalje ima jeftinih lažnih pršuta punih aditiva.

Osim kvalitetnoga mesa za vrhunsku deliciju potrebni su još sol, bura i dim. U pravom pršutu – aditivima mjesta nema, piše HRT.

U suhoj šunki, koja se za razliku od pršuta proizvodi od otkoštenoga mesa i u kraćem razdoblju, u dopuštenim količinama može biti samo nitritne soli. I to na deklaraciji mora biti jasno naznačeno. Baš kao što bi trebalo biti jasno i ako je u pitanju proizvod koji nema veze ni sa šunkom ni s pršutom. 

Treba zato dobro čitati deklaracije te kupovati samo provjereno, makar izdvojili i koju kunu više.

Komentirajte prvi

New Report

Close