Kako im je to uspjelo? Malo hrvatsko mjesto ima 0 zaraženih od početka pandemije

Autor: Poslovni.hr , 26. listopad 2020. u 09:33
Arhivska fotografija: Pixsell

Komunalne tvrtke rade uredno, okupljanja ispred trgovina i kafića nema.

Od početka koronakrize Crnac, maleno mjestašce između Virovitice i Osijeka, nije imalo niti jednu jedinu osobu pozitivnu na koronavirus. Odgovarajući na pitanje koja je tajna njihovog uspjeha, mještani kažu da poštivaju sve mjere, a na ruku im ide i što se svi uglavnom bave poljoprivredom pa su stalno na otvorenom.

“Ne ide se toliko u veće gradove na noćne izlaske. U trgovine se uvijek nose maske, dezinfekcija je obavezna i u školama se mladi drže mjera”, kazao je Bojan Stojčević iz tog mjesta za Vijesti.hr.

“Pomozi” im je glavni postulat. A za svoju tajnu “čarobnog napitka protiv korone” drže da je i to što se u Crncu uglavnom bave poljoprivredom, na prostranim slavonskim poljima. “Poljoprivreda je, kako kažu naši stari, tvornica pod vedrim nebom. I svoje radno vrijeme naši OPGovi provode vani. Možda je tajna u tome”, kazao je Mato Damjan,načelnik općine Crnac.

Komunalne tvrtke rade uredno, okupljanja ispred trgovina i kafića nema. I na misama drže se mjera. Jedini koji unose nemir u ovo malo mjesto i koji su kršili pravila su – oni koji dolaze izvana i to još u vrijeme kada su se morale imati propusnice.

Komentirajte prvi

New Report

Close