Kako do novca, primjene ZOR-a i kreditiranje

Autor: Ana Blašković , 19. travanj 2015. u 22:00
Sunčana Matić/M. Mrkonjić/PIXSELL

Radionice pokrile širok spektar tema.

Poslovni uzlet u Vinkovcima bio je prilika za sudjelovanje na nizu besplatnih radionica kojima je cilj poboljšanje poslovanja.

Radionica 'Kako izgleda neodoljiv klijent i kreditni zahtjev: izbjegnite česte pogreške' otkrila je na konkretnim primjerima Krešimira Delača iz Simulus grupe kako izgledaju zahtjevi za financiranje. Debatiralo se o primjerima naizgled istih tvrtki sličnih zahtjeva, od kojih je jednoj kredit odobren, a drugoj nije. U diskusiji su utvrđeni razlozi zašto je banka donijela baš takvu odluku. Ako ste među onima koji tek razmišljaju o pokretanju vlastitog posla, najprije morate doznati kako prevladati šumu birokracije.

Milena Karša iz Agencije MBG prenosila je osobna iskustva i konkretne informacije o pokretanju posla i pronalasku novih tržišta te objasnila zašto se vlastiti posao razvija od 3 do 5 godina. Ivan Sarić iz Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) osvrnuo se pak na praktičnu primjenu Zakona o radu. U Europi se samo 15 do 35 posto obiteljskih poduzeća naslijedi u krugu obitelji, a većina djece poduzetnika želi pokrenuti svoj biznis, a ne naslijediti. Većina tvrtki u Hrvatskoj su obiteljske u rukama osnivača. Većina njih želi da njihova poduzeća naslijede djeca s nadom da će i kasnije biti jednako uspješna. Sarić je govorio o tome kako osigurati dugovječnost obiteljskih poduzeća.

Na predavanju 'Imate projekt, a nemate novaca? Saznajte kako do sredstava za energetsku učinkovitost' Vesna Bukarica, Sunčana Matić i Filip Brkljača iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost predstavili su programe sufinanciranja energetske učinkovitosti, natječaje i pozive u tijeku. Onima koje je zanimalo kako do novca iz EU za ruralni razvoj odgovore je ponudila pomoćnica ministra poljoprivrede Dubravka Hajduković. Program ruralnog razvoja do 2020. težak je 2,4 mlrd. eura, zeleno svjetlo dobilo je 16 mjera koje bi trebale osigurati investicijski zamah.

Komentirajte prvi

New Report

Close