Kako bi smanjila deficit Vlada diže stope PDV-a!

Autor: Poslovni.hr , 26. rujan 2013. u 11:25
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Podizanje stope PDV-a odnosi se prvenstveno na turizam i ugostiteljsku djelatnost.

Vlada RH diže stope PDV-a s 10 na 13 posto, odnosno podizanje stope odnosi se prvenstveno na turizam i ugostiteljsku djelatnost. Jedna je to od kratkoročnih mjera za smanjivanje deficita,  doznaje Dnevnik.hr.

Ministrica Milanka Opačić izvijestila je danas na Vladi kako Vlada namjerava smanjiti proračunsku rupu sljedeće godine. Mjere za smanjivanje deficita uključuju: rast trošarina, manje parafiskalne namete, usklađivanje stope PDV-a, daljnja privatizacija, ušteda na javnoj nabavi, te će ih detaljno predstaviti na konferenciji za novinare, navodi Dnevnik.hr.

Komentari (22)
Pogledajte sve

Opet autogol; Najprije objava o stanju financija, neka cijeli svijet zna, a onda prodaja državnih obveznica, neka stranci zarade više ! pa bravo ! a od diplomacije ni D.

zamislite sada situaciju da je uveden porez na nekretnine od 2% trž.vrij. nekretnine godišnje i “kao” uz “poreznu olakšicu od 90%” …pa da je ta Linićeva navlakuša prošla sada bismo svi skupa mogli tražiti livadu na kojoj ćemo zemunicu iskopati…

To su dobre pretpostavke za ulaganje u Hrvatsku. Nestabilnost sustava.
A to je vlasti jedini zadatak u kapitalističkim društvima: postaviti pretpostavke.


Ono što me doista smeta je to da ova vlada tako olako mijenja porezne stope, trošarine, namete.. Onako preko noći par posto, kao da je to rutina.

Ono što me doista smeta je to da ova vlada tako olako mijenja porezne stope, trošarine, namete.. Onako preko noći par posto, kao da je to rutina.

New Report

Close