Kajin optužio čelništvo IDS-a za pogodovanje

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. lipanj 2013. u 15:23
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Najavio je da će prvo pitanje koje će postaviti novom istarskom županu Valteru Flegi biti hoće li poništiti urbanizaciju poljoprivrednog zemljišta u Barbarigi

Saborski zastupnik i kandidat koalicije na čelu s SDP-om za istarskog župana Damir Kajin, reagirajući na navode glavnog tajnika IDS-a Tedija Chiavalona i potpredsjednika IDS-a Borisa Miletića, izrečene na tiskovnoj konferenciji u srijedu, poručio im je danas – "pretjerali ste, dečki, sa stavljanjem privatnog ispred javnog".

"Oni kažu da nije moralno iskoristiti zakonsko pravo na saborsku mirovinu, dok kandidati na njihovoj listi čine isto, a Jakovčićev kandidat za EU parlament Nikola Ivaniš dvije godine prima plaću i mirovinu", ustvrdio je Kajin.

"Kažu da nisam normalan, a normalno je bildati plaću čelnicima Buzeta, dok se zaposlenima plaća smanjuje. Ja nisam moralan, a njihovi ljudi u Vodnjanu dobivaju 14 ha zemljišta na 50 godina", naveo je Kajin. "Ja sam se okoristio, ali kad se zaradi 25 milijuna kuna u Balama na urbanizaciji brda, to nije ništa. Ja sam problem, a kupovanje sela bez natječaja i otplaćivanje milijunskih kredita s plaćom župana nije problem. Prati novac sa Cipra preko Buzeta je naprosto sjajno", nabrojio je Kajin tek dio 'slučajeva' o kojima su samo u ovoj godini pisali pojedini mediji.

Najavio je da će prvo pitanje koje će postaviti novom istarskom županu Valteru Flegi biti hoće li poništiti urbanizaciju poljoprivrednog zemljišta u Barbarigi i Dragoneri, što traži već 12 godina ili će i dalje mijenjati prostorne planove u korist financijera IDS-ove predizborne kampanje.

"Poručujem bivšim drugovima da sam izabrao teži, ali ispravan put, kako to čini i premijer Zoran Milanović", kazao je Kajin. Potvrdio je kako prihvaća izborne rezultate, ali ne odustaje od bitke za Istru bez straha i korupcije, s jednakim šansama za sve.

"U srijedu sam prije tiskovne konferencije IDS-a razgovarao s Milanovićem i još jednom naglasio da Istri, kao i u 2012., treba pomoći i u 2013. Nedavna ponuda Ivana Jakovčića Milanoviću, unatoč tome što je cijelo vrijeme prodavao priču o agresiji na Istru, govori da te agresije nije bilo. Od Jakovčićeva ulaska u Vladu neće biti ništa, a oni koji su glasali za IDS i njihove partnere glasali su za to da se Istrom upravlja iz San Giorgija (Svetog Jurja), pa kako bi se sada njome upravljalo iz Zagreba, zaključio je saborski zastupnik Damir Kajin.

Komentirajte prvi

New Report

Close