‘Josip Petrović pritiskao je za Fimi mediju’

Autor: Poslovni dnevnik , 08. svibanj 2013. u 21:59
T. Dragičević, bivši predsjednik Uprave Ine/PIX

Bivši Inin šef ne sjeća se sastanka u Vladi na kojemu je gurana Fimi media.

Ivu Sanadera sam upoznao i prije nego što je postao premijer i o Fimi mediji nismo nikada razgovarali, rekao je u srijedu Tomislav Dragičević, bivši predsjednik Uprave Ine, na suđenju u slučaju Fimi media.

Rekao je da se ne sjeća sastanka u Vladi na kojemu je Sanader, u društvu člana Inine Uprave Josipa Petrovića, od njega tražio da omogući suradnju s Fimi medijom. "Svi koji su upoznati s načinom funkcioniranja Ine znaju da takav posao ne bih ni mogao namjestiti", rekao je Dragičević. Prisjetio se i da je za Fimi mediju čuo tek kada ga je direktor korporativnih komunikacija Tomislav Štengl izvijestio da Petrović na njega vrši pritisak kako bi se tu agenciju uvrstilo u "okvirni ugovor".

"Rekao je da je Fimi media prošla proceduru, ali da u pripremi nije sve odrađeno kako treba", kazao je Dragičević, ističući da za suradnjom nije bilo potrebe.Suđenje se nastavlja 20. svibnja, kada bi trebali svjedočiti bivši predsjednik Uprave Croatia osiguranja Hrvoje Vojković i nekadašnji Sanaderov suradnik iz Ministarstva vanjskih poslova Miroslav Kovačić.  

Komentirajte prvi

New Report

Close