Još ništa od podizanja optužnice u aferi Agrokor

Autor: Suzana Varošanec , 18. kolovoz 2020. u 14:15
Foto: Robert Anić / Pixsell

Riječ je o ključnoj odluci koja se s velikim zanimanjem očekuje kao točka na ‘i’ u istrazi pokrenutoj još u studenom 2017. zbog osnovanih sumnji u nezakonito pribavljanje više od milijardu kuna.

Unatoč završetku istrage u slučaju Agrokor, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu koje vodi ovaj složeni predmet, u prvom zakonskom roku za odluku o podizanju optužnice u tom slučaju ili odustajanje, obznanilo je da odluku još neće donijeti. To znači, prema navodima medija, da je nadležno tužiteljstvo odlučilo do kraja iskoristiti zakonsku mogućnost te je rok produžilo za daljnjih 30 dana, kad se odluka i treba očekivati.

Riječ je o ključnoj odluci koja se s velikim zanimanjem očekuje kao točka na ‘i’ u istrazi pokrenutoj još u studenom 2017. zbog osnovanih sumnji u nezakonito pribavljanje više od milijardu kuna. Uz Ivicu Todorića i njegove sinove istragom je obuhvaćeno 12 Agrokorovih menadžera i revizora – Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac,Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić, Ivica Sertić, Alojzije Pandžić, Marijan Alagušić, Olivio Discordia i Sanja Hrstić. Oni su bili članovi Uprave ili Nadzornog odbora u Agrokoru, a Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly, koja je u razdoblju obuhvaćenom istragom izradila Agrokorova revizorska izvješća. Nakon izručenja Ivice Todorića RH, koji je jedini bio u istražnom zatvoru, za njegovu obranu sa slobode plaćena je jamčevina od 7,5 milijuna kn.

Komentirajte prvi

New Report

Close