Jedna je banka ukinula naknade za podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. ožujak 2020. u 08:33
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Član Uprave banke Zdenko Matak naglašava da je u novonastaloj situaciji cilj klijentima olakšati obavljanje svih osnovnih funkcija upravljanja osobnim financijama.

Erste banka je u utorak objavila da je privremeno ukinula naknade za podizanje gotovog novca na bankomatima drugih banaka, u razdoblju od iduća tri mjeseca, a u tom će razdoblju klijenti te banke gotovinu moći podizati bez naknade i na EFT POS uređajima drugih banaka, poštanskih ureda i prodajnih mjesta na kojima je to moguće.

Iz Erste banke u priopćenju ističu da su tu odluku donijeli s ciljem osiguravanja dodatnih mogućnosti podizanja gotovog novca u trenutačnim okolnostima.

Donošenjem te odluke Erste banka je postupila u skladu s preporukama Hrvatske narodne banke (HNB), a koje nalažu dodatno olakšavanje pristupa klijentima svojim novčanim sredstvima, u situaciji kada odluke tijela javnih vlasti ograničavaju mogućnosti kretanja, odnosno minimiziraju sve vrste kontakata s ciljem suzbijanjem širenja koronavirusa, podsjećaju iz banke.

Član Uprave Erste banke Zdenko Matak naglašava da je u novonastaloj situaciji cilj klijentima olakšati obavljanje svih osnovnih funkcija upravljanja osobnim financijama.

“Još veća dostupnost bankomata i, samim time, lakši dolazak do gotovine za svakodnevne potrebe jedan je od njih. Naravno, u svjetlu trenutačnih okolnosti, i dalje savjetujemo upotrebu digitalnih kanala i kartičnog plaćanja, kada god je to moguće. Kao banka smo se adekvatno pripremili, kontinuirano pratimo razvoj situacije te ćemo biti spremni prilagoditi svoje poslovanje te osigurati kontinuitet svojih aktivnosti i u slučaju daljnje eskalacije ove situacije”, ističe Matak.

Komentirajte prvi

New Report

Close