Jedna hrvatska bolnica daje čak 50 stipendija za buduće medicinske sestre i studente sestrinstva

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. kolovoz 2023. u 16:00
Foto: Pixabay

Od 50 stipendija, 30 će biti učenike, 20 za studente, a isplaćivat će im se 200 eura na mjesec.

Klinički bolnički centar Rijeka će ove školske i akademske godine prvi puta dodijeliti 50 stipendija za učenike srednjih medicinskih škola, koji se školuju za medicinske sestre ili tehničare te polaznike prijediplomskog stručnog studija sestrinstva.

Od 50 stipendija, 30 će biti učenike, 20 za studente, a isplaćivat će im se 200 eura na mjesec, izvijestili su u četvrtak iz riječke bolnice.

Učenici će stipendiju dobivati tijekom 10 mjeseci školske godine, a studenti tijekom 12 mjeseci akademske godine.

Natječaj će biti objavljen u rujnu, nakon završetka upisa, o čemu će KBC Rijeka dodatno obavijestiti javnost putem sredstava javnog priopćavanja i na svojim mrežnim stranicama.

Pravo na podnošenje prijave imaju svi učenici upisani u četvrti i peti razred srednje škole smjera medicinska sestra ili tehničar u školskoj godini 2023./2024. te svi redoviti studenti završne godine prijediplomskog stručnog studija sestrinstva u akademskoj godini 2023./2024.

Kriteriji koji će se bodovati u razredbenom postupku obuhvaćaju uspjeh u dosadašnjem obrazovanju, osvojene nagrade, sudjelovanje na državnim i međunarodnim natjecanjima, posebne okolnosti iz socijalnog statusa i prava po drugim osnovama.

Iz KBC-a Rijeka ističu da su se odlučili na uvođenje stipendiranja radi privlačenja budućih zaposlenika i poticanja interesa da u riječkoj bolnici ostvare karijerne izazove.

Očekuju dobar interes kandidata jer, kažu, nude kvalitetno i stimulativno radno okruženje s mnogobrojnim mogućnostima daljnjeg napredovanja u radu te stjecanje dodatnih stručnih kvalifikacija u nastavku edukacije.

Komentirajte prvi

New Report

Close