Je li Miroslav Škoro svojom izjavom o Kolindi Grabar Kitarović uvrijedio sve žene?

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. prosinac 2019. u 09:45
Foto: Robert Anić / Pixsell

‘Ni u najžešćim političkim debatama, barem među pristojnim ljudima, nije prihvatljivo omalovažavati protukandidatkinju samo zato što je žena i iznositi seksističke aluzije.’

Zajednica žena HDZ-a "Katarina Zrinski" priopćila je u subotu kako najoštrije osuđuje "seksistički ispad Miroslava Škore, koji skandaloznom izjavom da mu je 'predsjednica bila u ormaru' vrijeđa ne samo predsjednicu RH, već cijeli ženski rod".

"Ni u najžešćim političkim debatama, barem među pristojnim ljudima, nije prihvatljivo omalovažavati protukandidatkinju samo zato što je žena i iznositi seksističke aluzije. Škoro je nakon ovoga vulgarnog izgreda izgubio svako pravo da ga se naziva 'gospodinom'", ocjenjuje Zajednica žena HDZ-a.

Smatra kako je "u nedostatku argumenta i programa pokušao predsjednicu diskreditirati na temelju spola, no time je – na vlastitu žalost – samo demonstrirao svoje prostaštvo, primitivizam, iskompleksiranost i manjak osnovne kulture", stoji na kraju priopćenja.

Kandidat za hrvatskog predsjednika Miroslav Škoro je u intervjuu za Dnevnik. hr na pitanje što bi Kolindi Grabar-Kitarović odgovorio na prozivke da je tamburao po Americi i bio u ormaru, odgovorio: "Pitao bih je što je radila u mom ormaru devedesetih. Što znači tamburanje? Je li to omalovažavanje hrvatske tamburice i hrvatskog identiteta?"

Komentari (4)
Pogledajte sve

malo su babe pozabile da bi moglo prije biti da ona ne spava rad sove i da je muči najviše taj ormar,
https://slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/609589/zasto-seks-kolindi-muti-vodu-kaze-da-bi-se-predsjednici-moglo-prisiti-nesto-kompromitirajuce-starom-liscu-to-nije-slucajno-izletjelo-pokusali-smo-doznati-o-cemu-se-radi
uskoro bi se moglo nešto pojaviti, tjedan je do izbora, a sova nikada ne kasni

ako ćeš pare i dogodine morate se malo čuti

Gospođe su samo postupile prema partijskom nalogu! To što ih pamet ne resi, kao niti integritet druga je priča, vjerojatno povezana s financiranjem! Ali sve im uzalud!

Gospođe iz “Katarine Zrinski”,Čokolinda vas koristi za svoju kampanju.Ono da je bila u njegovom ormaru je aluzija,na devedesete,jer pitanje je gdje je i ona bila tih godina,a nikakav seksizam.U krajnjoj linilji ona je omaložavala Škoru i njegov uradak,kada je izjavila,” Što znači tamburanje”? Dali to nije ” Prostaštvo, primitivizam, iskompleksiranost i manjak osnovne kulture”?Ja bih rekao da je.Gospođe iz “Katarine Zrinski”,što znači njeno pjevanje na prijemima,Mamiću i Bandiću?Što znači rasturanje po Pantovčaku,kada se ova dvojica napiju?Gospođe iz “Katarine Zrinski”,lijep pozdrav!

New Report

Close