Jandroković naljutio policajce, ‘tražio da ugase kombi jer mu smrdi’: Evo što su mu odgovorili

Autor: Poslovni.hr , 23. prosinac 2020. u 10:49
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Opći sindikat MUP-a o incidentu je obavijestio Vladu i Ministratsvo unutarnjih poslova. Predsjednik Jandroković tamo nije bio, niti se to uopće dogodilo, poručili su iz njegova Ureda, najoštrije odbacujući tvrdnje Sindikata.

Predsjednik Hrvatskog sabora, Gordan Jandroković, navukao je bijes policajaca koji rade na osiguranju zgrade Vlade pa je Opći sindikat MUP-a o incidentu obavijestio Vladu i nadležno ministarstvo.
U dopisu su naveli kako je Jandroković ”inzistirao da pripadnici Interventne jedinice policije Zagreb, ugase vozilo jer mu strašno smrdi”. Osvrnuli su se i na neadekvatne uvjete u kojima rade te manjkave resurse kojima raspolažu.

Objavu Općeg sindikata MUP-a prenosimo u cijelosti: ”Dopis koji smo uputili Vladi RH i Ministarstvu unutarnjih poslova, a u vezi s događajem od 21.12.2020. ispred zgrade Vlade RH – isti prenosimo u cijelosti:

“Poštovani,
Ovim putem umoljavamo Vas da se referirate na navode i događaje koji su se odvili u jutarnjim satima 21.12.2020. ispred zgrade Vlade RH, kojom prilikom su se policijski službenici ponovno našli pred ponižavajućom i šikanirajućom praksom nekih saborskih, u ovom slučaju ujedno i vladinih dužnosnika, konkretno predsjednika Hrvatskog sabora. G. Jandrokovića.
Naime policijski službenici, pri osiguravanju zgrade Vlade RH, kao dio pojačanog kontingenta policijskih službenika na „Markovu trgu“ , a kao posljedica napada na policijske službenike koji su tu istu zgradu Vlade i njene korisnike osiguravali i čuvali doslovno riskirajući vlastiti život i dugoročno zdravlje, obavljajući službu na način da se nalaze prisutni u neposrednoj blizini ulaza u zgradu Vlade RH, ako zlu ne trebalo ponovno u ovim izazovnim vremenima, svojim tijelima stanu između Vas i nekog naoružanog očajnika koji Vam je došao nanijeti zlo, svjesno ili nesvjesno, u afektu ili bistra uma, „potrpani“ u prastari neadekvatni fordov kombi, koji ni po kojim tehničkim kriterijima ne može proći tehnički pregled u bilo kojoj stanici za tehnički pregled (pod uvjetom da se na njemu ne nalaze oznake policije), u kombiju, u kojem je izolacija od studeni između prozora i kabine tek improvizirani komad kartona.
U kombiju u kojem policajci provode i po 12 sati, bez mogućnosti grijanja, kada su temperature okoline klasične zimske, u kojem njih nerijetko više od šestorice prate svaki pokret štićene zone na koje prikladno reagiraju, u istom takvom kombiju iz kojeg, kada zaustave vozilo u kontroli prometa, po sili zakona moraju kontrolirati tehničku ispravnost drugih sudionika u prometu htjeli ne htjeli, a svojim zaduženim vozilom ne mogu poslužiti kao primjer?!
Webasto sustav je samo za elitu? Bez obzira što je vrlo praktičan za nekoga, tko mora eksploatirati službeno vozilo kao stražarsku kućicu, jer je tako profesionalno i ispravno?!
Kada kolege govore „… sramota nas je voziti se među ljudima, gledaju nas kao svemirce, ali ne zato što smo policajci, već zato jer nam vozilo izgleda kao da se priprema za prodaju na Jakuševcu – kao da su ga „temperama“ farbali, ispod „šajbe“ toliko puše zimi da selotejpom i kartonom krpamo rupe da nam je u kabini koliko toliko toplo. Moramo kontrolirati ljude po cesti ako su im auti „truli“, ali bi volio ovaj naš trulež poslati na izvanredni tehnički pregled – onako sa video prijenosom live“.
Takav isti kombi danas je izrazito zasmetao gospodinu Jandrokoviću, koji je inzistirao da pripadnici Interventne jedinice policije Zagreb, ugase vozilo jer mu strašno smrdi. – one iste IJP koja samo čeka trenutak kada će stati između njega i onog gore opisanog očajnika. Toliko mu je naš tužni kombi zasmetao da je naredio da se policajcima odmah naredi da ugase vozilo, jer mu strašno smrde ispušni plinovi iz vozila….
Ti ispušni plinovi ne smrde zbog policajaca, već zbog onih koji brinu o opremi, pa i voznom parku policije, oni koji definiraju i organiziraju tempo javne nabave i raspoređuju sredstva za nabavu nužnog. Upravo zbog njih, isti ti ispušni plinovi iz motora vozila, čiji je radni vijek odavno prošao, čija je eksploatacija višestruko prekoračena, a danas je samo prikaz stihije i nebrige o običnom policajcu čak i nakon događaja sa skoro najgorim ishodima….
Vaši kolege iz drugih europskih zemalja članica EU, posebne prostorije za snage sigurnosti u vlastitim parlamentima i zgradama Vlade imaju zbog toga jer su „elitisti“ ili samo koriste zdrav razum, empatiju prema onome tko ih čuva svake sekunde njihove vladavine i prema onome tko je uz to što je krajnje potplaćen u odnosu na sve ostale državne i javne službenike, dodatno i konstantno ponižavan baš od onoga tko mora najviše brinuti o izgledu i statusu policajca, vojnika, doktora, vatrogasca…
Policajac je ogledalo države, a naš kombi možda baš zorno prikazuje kako to svi skupa nažalost izgledamo!”
Da ne bi glagol “ponižavati” bio tek floskula – ovako rječnik opisuje glagol ponižavati: “umanjivati čiju vrijednost, vrijeđati čiji ugled ili osobnost; sin. (ponizivati) • ponižávati se 〈povr.〉 dovoditi se u nedostojan, manje vrijedan položaj;”
Predsjednik OS MUP-a
Tomislav Teri”

Jandrokovićev Ured oštro odbacio tvrdnje Općeg sindikata MUP-a

Ured predsjednika Hrvatskog sabora u srijedu je oštro odbacio tvrdnje Općeg sindikata MUP-a da je Gordan Jandroković 'inzistirao“ od pripadnika interventne policije koji na Markovu trgu osiguravaju zgradu Vlade da 'ugase vozilo jer mu strašno smrdi“. 'Najoštrije odbacujemo takve tvrdnje Sindikata. Radi se o potpunoj neistini, to se uopće nije dogodilo i ne znamo od kud takva informacija,' poručili su iz Ureda. Opći sindikat MUP-a objavio je u srijedu kako je Vladi i MUP-u poslao dopis u kojem ih traži da se referiraju na događaj od 21. prosinca ispred zgrade Vlade kada je kombi u kojem borave policajci 'izrazito zasmetao gospodinu Jandrokoviću, koji je inzistirao da pripadnici Interventne jedinice policije Zagreb, ugase vozilo jer mu strašno smrdi“. Predsjednik Jandroković tamo nije bio, niti se to uopće dogodilo, poručili su iz njegova Ureda, najoštrije odbacujući tvrdnje Sindikata.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Budimo iskreni policajci nemaju adekvatnu opremu. O odjeći bolje ne raspravljati, kad ih ljeti vidim u onim izblijedjelim majicama.  Vjerujem policajcima.

Kako smradu može smrdit?

non, 23.12.2020. u 21:31

I ja bih im isto rekla! Ugasi motor i ne smrdi bez potrebe,

Ako ste toliko hrabri onda Vi sjedite po 12 sati u hladnom kombiju i čuvajte guzicu gamadi na vlasti.

I ja bih im isto rekla! Ugasi motor i ne smrdi bez potrebe,

New Report

Close