Jako Andabak jedini hotelijer koji je otkrio koliko mu duguje Thomas Cook

Autor: Marija Crnjak , 26. rujan 2019. u 12:05
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Na dan 25. rujna 2019. godine ukupna potraživanja od članica Thomas Cook Grupe koje su otvorile postupak stečaja su iznosila približno 16,1 milijuna kuna.

Sunce koncern, kompanija u vlasništvu Jake Andabaka u čijem su sastavu Bluesun Hoteli, prva je koja je danas službeno pustila informaciju o svojoj izloženosti prema bakrotu britanskog turoperatora Thomas Cook, s kojim surađuju na punjenju hotela.

Kako stoji u današnjoj objavi na Zagrebačkoj burzi, kao dio svog poslovanja, Sunce vrši prodaju dijela svojih smještajnih kapaciteta kroz ugovore o alotmanu s različitim globalnim tour-operaterima, između ostaloga i s pojedinim članicama Thomas Cook Grupe. Na dan 25. rujna 2019. godine ukupna potraživanja od članica Thomas Cook Grupe koje su otvorile postupak stečaja su iznosila približno 16,1 milijuna kuna.

Izloženost pojedinih članica Sunce Grupe prema gore navedenim članicama Thomas Cook Grupe je kako slijedi: Hoteli Brela d.d. od približno 7,5 milijuna kuna, Hoteli Tučepi d.d. od približno 8 milijuna i Hoteli Zlatni rat d.d. od približno 0,6 milijuna kuna.

Sva dospjela potraživanja od Thomas Cook Grupe su do dana 23.rujna 2019. godine uredno podmirena sukladno valuti plaćanja.

"Sunce smatra da gubitak članica Thomas Cook Grupe koje su otvorile postupak stečaja kao alotmanskih partnera predstavlja u najvećoj mjeri jednokratan utjecaj na tekuću sezonu, te da neće imati utjecaj na buduće poslovanje. S obzirom da se u hotelima u vlasništvu Sunce Grupe trenutno između ostalih nalaze i gosti agencija u vlasništvu Thomas Cook Grupe koje su otvorile postupak stečaja, siguran i ugodan boravak njihovih gostiju biti će osiguran sukladno ranije predviđenim terminima njihova boravka, do trenutka dok vlade domicilnih država ne osiguraju povratne letove za svoje državljane, a sve sukladno važećim zakonskim propisima Europske Unije za postupanje u ovakvim situacijama", zaključuju u Sunce koncernu.

Komentari (1)
Pogledajte sve

nek je i tebe netko uspio prevariti. svaka im čast.

New Report

Close