Jaki ‘igrači’ kreću u akciju jačanja poslovnih veza Hrvatske i Poljske

Autor: Marta Duić , 17. studeni 2019. u 21:59
Prvi sastanak održan je u petak u Orbicovu sjedištuPatrik Macek/PIXSELL/PIX

Održan prvi sastanak razvojne grupe u koju su ušli Orbico, PBZ, Deloitte, Enterprise Investors…

U prostorima kompanije Orbico u Zagrebu održan je inicijalni sastanak Hrvatsko-poljske razvojne udruge koja je osnovana s ciljem širenja gospodarskih, znanstvenih, obrazovnih i kulturnih veza između dvije zemlje. Na sastanku su sudjelovali predstavnici 18 kompanija članica, većinom kompanija, ali i domaćih tvrtki kojima je cilj osnažiti gospodarske veze. Kako nam otkriva Josip Roglić, član Orbicova NO-a i predsjednik novoosnovane udruge, sastanke će održavati kvartalno i podijelit će se u grupe u skladu s branšama.

 

18 kompanija

trenutno je u članstvu Hrvatsko-poljske razvojne udruge

“Mi smo investirali u toj državi i znamo koliko je ključno njegovati tu vezu s njima na poslovnom polju, a cilj nam je da na tome rade i druge hrvatske tvrtke, a ne samo Orbico. Kao što je nama trebala pomoć kad smo počeli na poljskom tržištu, tako poljskim kompanijama trebaju informacije i kontakti za lakši ulazak na naše tržište, od zakona i dokumentacije, bitke s birokracijom do kontakata iz branše. Mi ćemo ih upućivati na prave ljude. Činit ćemo to kroz povezivanje poslovanja, znanosti i kulture te kroz dijeljenja znanja i iskustva čime ćemo pomoći jedni drugima u širenju poslovanja. Poljaci su vrlo otvoreni za suradnju, savjetuju o biznisu bez problema i trebali bi nam biti država primjer”, objašnjava Roglić.

U inicijativu koju je pokrenuo upravo Orbico već su se uključili “veliki igrači” poput Deloittea, Luke Rijeka, PBZ-a, Emmezeta Balkans, ali i poljskog fonda iz grupacije Enterprise Investors, koji je preuzeo hrvatsku pekarsku industriju Pan-Pek te trgovački lanac Studenac s kojim se ubrzano širi 
Hrvatskom.

Komentirajte prvi

New Report

Close