Jača logistička veza Adriatic regije i zemalja Magreba

Autor: Darko Bičak , 30. siječanj 2019. u 22:00
Iz Hrvatske moguć prijevoz tereta do Afrike, Foto: PD

Zbog gradnje tvornice PSA u Maroku potrebno je povezivanje dobavljača.

Globalna logistička tvrtka Gefco, sa sjedištem u Francuskoj, pojačala je svoje kapacitete na povezivanju Adriatic regije sa zemljama Magreba, prije svega Maroko, Tunis i Alžir. Naime, kako ističu iz te kompanije, Gefco u Sloveniji i Hrvatskoj svojim klijentima iz regije već nudi prijevoz tereta u Maroko i države Magreba, odnosno na ruti Adria – Maroko, Tunis, Alžir.

“Kombiniranjem načina prijevoza i odabirom optimalnih ruta razvili smo niz pouzdanih, brzih i učinkovitih rješenja koja se mogu prilagoditi svim zahtjevima kupaca. OVS prijevozom (prijevoz tereta morskim putem) Gefco upravlja preko luka Koper i Rijeka ili luke u Genovi. Ako se cestovni prijevoz pokaže boljim rješenjem za klijenta, koristimo kopnene rute preko Italije, Francuske i Španjolske ili RO-RO-brodove preko Genove. Kad je riječ o tzv. LTL-pošiljkama (koje su manje od cjelokupno utovarenog kamiona) ili zbirnim pošiljkama, prijevoz ide preko Lyona u Francuskoj”, kažu iz Gefcoa.

Nadovezujući se na svoje jedinstveno iskustvo u automobilskoj logistici i pružanju multimodalnih rješenja u opskrbnim lancima, Gefco je prevezao prva dva vagona za potrebe nove tvornice Grupe PSA u marokanskom gradu Kenitri koja će do 2020. imati kapacitet 200 tisuća vozila Peugeot i Citroën godišnje. Do kraja 2019. godine iz luke Saint-Nazaire u Francuskoj stići će dodatnih 45 vagona u luku Tanger u Maroku te će tako ukupno 47 vagona prevoziti nova vozila željezničkom prugom koja povezuje Tanger s Kenitrom.

Komentirajte prvi

New Report

Close