Izbio požar u Rimčevoj tvornici. Šteta je nekoliko desetaka tisuća eura

Autor: Poslovni.hr , 26. travanj 2024. u 11:41
foto: Facebook/Mate Rimac

Možemo potvrditi da je došlo do manjeg toplinskog incidenta u skladišnom dijelu našeg kampusa, prilikom prenošenja osjetljivih materijala, rekli su iz Rimca.

Na području Rimčeva kampusa u Kerestincu u četvrtak popodne izbio je požar, izvijestila je zagrebačka policija. Kako se navodi, požar je izbio oko 14.30 sati iz još neutvrđenog razloga, a zapalile su se baterije. Vatrogasci su ubrzo ugasili požar, a ozlijeđenih nije bilo. 

Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća eura.

‘Došlo je do manjeg incidenta’

Možemo potvrditi da je došlo do manjeg toplinskog incidenta u skladišnom dijelu našeg kampusa, prilikom prenošenja osjetljivih materijala. Nitko nije ozlijeđen, a osim na jednoj paleti materijala – nema štete na ostalim materijalima ili djelovima skladišta. Situacija je odmah stavljena pod kontrolu, te neće utjecati na nastavak useljavanja. Kako Rimac Technology svakodnevno radi sa zapaljivim materijalima, interni interventni vatrogasni tim je na raspolaganju 24/7 kako bi osigurali pripravnost i brze reakcije na eventualne slične situacije koje u industriji proizvodnje baterijskih sustava nisu neuobičajene. Uz reakciju internog profesionalnog vatrogasnog tima, u sličnim situacijama, zakonski smo dužni javiti se i javnim službama koje potom izadju na teren, odgovorili su iz Rimca.

Komentirajte prvi

New Report

Close