Izbacili internetsko bankarstvo povezujući ERP i žiro

Autor: Ana Blašković , 08. studeni 2022. u 22:00
Marko Emer, predsjednik Uprave Elektroničkih računa, predstavio je platne usluge dostupne 24 sata - ePlati/L. Stanzl/PIXSELL

Marko Emer, predsjednik Uprave Elektroničkih računa, predstavio je platne usluge dostupne 24 sata – ePlati.

Marko Emer, predsjednik Uprave Elektroničkih računa, predstavio je platne usluge dostupne 24 sata – ePlati.

Istaknuo je da je tvrtka Elektronički računi disruptor na tržištu u niši u kojoj posluje. “Integrirali smo 396 računovodstvenih softvera u jednu mrežu i na taj način omogućili firmama da šalju i primaju račune”, rekao je. Nastavlja da su korisnici prije tri godine javljali s pitanjem zašto nemaju QR kod, no da je nakon razmišljanja ipak odlučio ne kopirati druge.

“Istraživanjem smo došli do PSD2 direktive, shvatili smo da nam potencijalno može omogućiti da klijent jednim klikom inicira plaćanje prema banci”, kazao je okupljenim sudionicima.

“MojeRačun dobio je odobrenje Hrvatske narodne banke i lansirali smo uslugu ePlati”, kazao je Emer. Ilustrira da su ERP sustavi (enterprise resource planning, op.a.) dojučer u poslovanju aktivno koristili internetsko bankarstvo za plaćanja prema žiro računima svojih korisnika, dok njihova nova usluga omogućuje da se (gotovo u potpunosti) iz procesa izbaci internetsko bankarstvo.

“Za par stotina firmi koji ga koriste mi smo za 99,9 posto procesa izbacili internetsko bankarstvo direktno povezujući ERP sustav i žiro račun korisnika”, kaže.

Tu su PIS usluga iniciranja plaćanja iz ERP-a jednim klikom, AIS koji podrazumijeva informacije o promjenama po računu u stvarnom vremenu te IBAN-to-IBAN plaćanje po zaprimljenom elektroničkom dokumentu.

Komentirajte prvi

Organizator
Glavni partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Partner
Analitički partner

New Report

Close