Izabrani najbolji ovogodišnjeg Zagreb Connecta

Autor: Josipa Ban , 16. studeni 2022. u 15:47
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

U pobjednike ovogodišnjeg izdanja uloženo je 800 tisuća, a Danijela Dolenec, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika, najavila je da u budućnosti Zicer planiraju jačati.

Od 11 timova koji su se natjecali na devetom izadnju Zagreb Connecta čak ih je pet nagrađeno. Troje iznosom od 100 tisuća kuna, a dvoje iznosom od 250 tisuća kuna. Braća Renato i Vanja Poljak iz Rijeke, kreatori Naratoura – mobilne aplikacije koja omogućuje istraživanje muzeja kroz interaktivne ture – osvojili su 250 tisuća kuna. Novac će, kažu, uložiti u razvoj proizvoda te izlazak na vanjsko tržište. “Nagradu nismo očekivali. Presretni smo”, poručuju Renato i Vanja.

Drugih 250 tisuća pak osvojio je trojac – Marijan Mikolić, Marko Banušić i Davor Igrić – a koji je razvio PlayTracker, aplikaciju koja omogućuje gamerima da se povežu i natječu. Također, rade i tržišnu analitiku. Dečki ističu da već imaju 14 tisuća korisnika i klijente (gaming tvrtke) diljem svijeta. Osvojeni novac uložit će, kažu, u odlazak na profesionalne konferencije zato što su primijetili da im prihodi rapidno rastu nakon posjeta istima.

Ostali nagrađeni su Just H2O, tim koji razvija proizvod za pročišćavanje vode iz slavine, a koji pročišćava vodu na kemijskoj, biološkoj i mehaničkoj razini.

Sa sto tisuća kuna, kao i H2O, nagrađeni su i Piklean te Powerhouse Oncology. Piklean je web aplikacija koja omogućuje brz i lak najam alata za čišćenje, a Powerhouse Oncology pak razvija dijagnostički neinvazivni proces baziran na sekvenciranju gena esencijalnih za metabolizam stanica raka kojim bi se detektirale pacijentice s najvećom šanskom za odgovor na zračenje.

U pobjednike ovogodišnjeg izdanja uloženo je 800 tisuća, a Danijela Dolenec, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika, najavila je da u budućnosti Zicer planiraju jačati.

Frane Šesnić, direktor Zicera, naglasio je da su ideje i timovi svake godine sve bolji. Onima koji nisu osvojili novac poručio je da ne gube nadu jer često se događa da “gubitnici” u konačnici budu uspješniji od “pobjednika”.

Komentirajte prvi

New Report

Close