Iz ZET-a objasnili što je uzrokovalo kvar žičare Sljeme, razlog je pomalo bizaran

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. srpanj 2022. u 09:51
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Podsjetio je da je rad Žičare Sljeme danas nešto prije 17 sati bio automatski zaustavljen zbog tehničkih poteškoća.

Uzrok automatskog zaustavljanja Žičare Sljeme u četvrtak oko 17 sati bile su iznimno visoke temperature zbog kojih je došlo do smetnji u radu jednog od žičarinih senzora, priopćili su iz ZET-a, dodavši kako je kvar otklonjen i očekuju da će u petak opet prevoziti putnike.

“Servisne ekipe promptno su pristupile utvrđivanju kvara te su detektirale kako je uslijed iznimno visokih temperatura došlo do smetnji u radu jednog od senzora, zbog čega je sigurnosni sustav automatski zaustavio rad žičare. Kvar je otklonjen te očekujemo kako će žičara sutra ponovno prevoziti putnike prema uobičajenom rasporedu rada”, istaknuo je za Hinu glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba.

Podsjetio je da je rad Žičare Sljeme danas nešto prije 17 sati bio automatski zaustavljen zbog tehničkih poteškoća. Sukladno predviđenoj proceduri i postavljenim sigurnosnim protokolima, oko 40 putnika koji su se nalazili u gondolama, promptno su putem interfona u kabinama bili obaviješteni od strane kontrolne sobe kako je zbog tehničke smetnje u tijeku prebacivanje rada na pomoćni pogon i spuštanje prema postajama. Nakon što je rad žičare prebačen na pomoćni pogon, putnici su gondolama vraćeni do donje, odnosno gornje postaje, rekao je glasnogovornik ZET-a.

Putnicima je zahvalio na strpljenju i ispričao im se zbog eventualnih neugodnosti. Istaknuo je kako je žičara, kao i svaki drugi sustav, također podložna tehničkim poteškoćama, no za svaku situaciju predviđena je sigurnosna procedura i propisani su protokoli o postupanju.

Komentirajte prvi

New Report

Close