Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Istrom kola lažno meso boškarina

Autor: Saša Paparella
27. ožujak 2017. u 21:59
Podijeli članak —
Još se ne zna porijeklo sumnjivog mesa/D. M./PIXSELL

AZZRI upozorava ugostitelje na moguće prijevare.

Na istarskom tržištu pojavilo se sumnjivo meso koje se deklarira kao meso istarskog goveda, upozorava temeljem dojava s terena Igor Merlić, direktor Agencija za ruralni razvoj Istre (AZRRI).

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

"Upozoravamo kupce da pripaze na moguće prijevare, jer pojedini trgovci ili prekupci pokušavaju ugostiteljskim objektima diljem Hrvatske prodavati meso kojeg distribuiraju kao meso boškarina", stoji u dopisu kojeg je Merlić uputio svim redovitim kupcima AZRRI-jevog mesa istarskog goveda.  Merlić upozorava sve ugostitelje koji dobivaju ponude za meso istarskog goveda da obavezno provjere dokumentaciju koja mora dokazivati sljedivost mesa od uzgoja do stola. "Ne možemo mirno gledati ako se roba deklarira kao meso istarskog goveda, a potječe iz Rumunjske ili Kine ili tko zna odakle", rekao je Merlić. 

Na istarskom tržištu pojavilo se sumnjivo meso koje se deklarira kao meso istarskog goveda, upozorava temeljem dojava s terena Igor Merlić, direktor Agencija za ruralni razvoj Istre (AZRRI).

"Upozoravamo kupce da pripaze na moguće prijevare, jer pojedini trgovci ili prekupci pokušavaju ugostiteljskim objektima diljem Hrvatske prodavati meso kojeg distribuiraju kao meso boškarina", stoji u dopisu kojeg je Merlić uputio svim redovitim kupcima AZRRI-jevog mesa istarskog goveda.  Merlić upozorava sve ugostitelje koji dobivaju ponude za meso istarskog goveda da obavezno provjere dokumentaciju koja mora dokazivati sljedivost mesa od uzgoja do stola. "Ne možemo mirno gledati ako se roba deklarira kao meso istarskog goveda, a potječe iz Rumunjske ili Kine ili tko zna odakle", rekao je Merlić. 

Autor: Saša Paparella
27. ožujak 2017. u 21:59
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close