Istarska županija osigurala 132.000 eura za potpore poljoprivredi

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. prosinac 2023. u 20:03
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Istarska županija nastavlja poticati razvoj poljoprivrede, te je objavila javni poziv za dodjelu potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Istarske županije za 2023. godinu s fondom od ukupno 132 tisuće eura, izvijestili su u petak iz ureda istarskog župana.

“Koliko su nam poljoprivreda i ruralni razvoj važni potvrđujemo značajnim izdvajanjima iz županijskog proračuna za navedene sektore. U ovoj smo godini već dodijelili 208.000,00 eura bespovratnih financijskih sredstava za projekte i programe iz područja poljoprivrede, šumarstva, ribarstva i vodnog gospodarstva, koje provode gradovi i općine, znanstveno-obrazovne i istraživačke institucije te druge agencije u poljoprivredi i ustanove”, naveo je istarski župan Boris Miletić.

Dodao je kako se ove godine dodijelilo dodatnih 348 tisuća eura za sufinanciranje projekata odnosno programa udruga iz područja poljoprivrede, šumarstva, ribarstva i vodnog gospodarstva, a posljednji u nizu je program dodjele potpore malih vrijednosti.

U godini kada obilježavamo 30 godina postojanja Istarske županije možemo s ponosom reći da je naša poljoprivreda na zavidnom nivou”, poručio je Miletić.

Svrha javno poziva za dodjelu potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Istarske županije za 2023. godinu je dodjela potpora male vrijednosti iz županijskog proračuna svim prihvatljivim korisnicima u poljoprivredi i ruralnom razvoju na području Istarske županije, sukladno uvjetima javnog poziva.

Kako navode iz županije, korisnici potpora moraju biti poljoprivrednici upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u Regionalnom uredu u Istarskoj županiji, obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG), samoopskrbna poljoprivredna gospodarstva, obrti, trgovačka društva, te udruge i zadruge registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti sa sjedištem i proizvodnim površinama na području Istarske županije.

Kao prioriteti definirani su mjera unaprjeđenje stočarstva, odnosno povećanje osnovnog stada istarske ovce i istarske koze, držanje kastrata goveda, te sufinanciranje proizvodnje mlijeka u Istarskoj županiji.

Komentirajte prvi

New Report

Close