Istarska tvrtka javnog prijevoza uvodi noćnu liniju, a imaju i posebnu novost za ljubitelje filma

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. lipanj 2023. u 15:48
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

U razdoblju od 26. lipnja do 3. rujna.

Pulski gradonačelnik Filip Zoričić i direktor javnog gradskog prijevoznika Pulaprometa Tomislav Josipović najavili su u ponedjeljak nove pogodnosti za korisnike usluge javnog prijevoza, ali i za ljubitelje Pulskog filmskog festivala – uvođenje noćne linije i filmsku kartu.

“Zadovoljan sam uvođenjem noćne linije tijekom ljetnih mjeseci te pogodnostima tijekom Filmskog festivala. Ovo je i jedan korak prema našim politikama za mlade, ali i poticaj građanima da više koriste javni prijevoz. Ovo je dobar početak, a pokaže li se uspješnim razmišljat ćemo o zimskim mjesecima i dodatnom obuhvatu zona”, rekao je pulski gradonačelnik.

Naime, u razdoblju od 26. lipnja do 3. rujna u Puli se uvodi noćna linija gradskog autobusa, koja će povezati središte grada s većinom pulskih kvartova, a prometovat će svih sedam dana u tjednu.

“Cilj uvođenja ove linije je ponuditi stanovnicima Pule i njihovim gostima mogućnost da bez korištenja osobnih prijevoznih sredstava, mogu do kasno u noć sigurno i jeftino doći na svoje odredište. Također je cilj osigurati mladima mogućnost da nakon noćnog izlaska korištenjem javnog prijevoza dođu sigurno do svih domova”, naglasio je direktor Pulaprometa Josipović.

Napominje da su predviđena četiri polaska u razmaku od 60 minuta, prvi u 23,05 sati, a posljednji u 03,05 sati. Cijene vožnje bit će prema važećem cjeniku Pulaprometa.

Posebna novost za ljubitelje filma

Osim noćne linije, najavljena je posebna novost za ljubitelje filma.

Naime, za vrijeme trajanja 70. Pulskog filmskog festivala, od 15. srpnja do 23. srpnja, mijenja se pogodnost sadašnje vrijednosne (prepaid) karte. To znači da će vrijeme neograničenog broja presjedanja, umjesto sadašnjih 1 sat bit će produljeno na 9 sati i to od 19 do 4 sata ujutro. U tom vremenu, putnici s vrijednosnom kartom, primjerice u prvoj zoni, uz plaćenih 0,90 eura moći će koristiti javni prijevoz za neograničen broj vožnji. Karta je zbog vremena korištenja prilagođena posjetiteljima Festivala, ali to nije uvjet pa ju tako mogu koristiti i ostali zainteresirani.

“Za vrijeme predstojećeg 70. Pulskog filmskog festivala omogućili smo kupnju povoljnijih karata po simboličnim cijenama u neograničenom broju vožnji u večernjim i noćnim satima. Time pokazujemo smjer kojim idemo – Pula grad mladih i grad filma”, zaključio je gradonačelnik Zoričić.

Dodao je kako za kupnju karte nije potrebno davati na uvid nikakve potvrde i mogu je kupiti svi putnici bez ograničenja.

Komentirajte prvi

New Report

Close