Inspektori zaustavili isplovljavanje novonabavljenog broda iz Rijeke

Autor: Poslovni.hr , 10. travanj 2024. u 08:31
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Trajekt “Oliver”, novonabavljeni brod Jadrolinije, trebao je u utorak u večernjim satima isploviti iz Brodogradilišta “Viktor Lenac” za Split, ali je isplovljenje odgođeno.

U srijedu se u 10.30 trebao otisnuti na svoj prvi vijađ prema Veloj Luci iz Splita, ali će cijeli događaj biti prolongiran, piše Novi list.

Iz Jadrolinije su poručili da zbog dodatnih zahtjeva koje su inspektori Lučke kapetanije Rijeka postavili prema brodaru, trajekt “Oliver” neće isploviti iz brodogradilišta “Viktor Lenac”.

Iz Jadrolinije su se u utorak navečer oglasili i kratkim priopćenjem.

“Nakon obavljenog završnog testiranja Jadrolinijinog broda „Oliver“ od strane Lučke kapetanije Rijeka u brodogradilištu Viktor Lenac, privremeno se odgađa ulazak broda u održavanje državne trajektne linije Split – Vela luka – Ubli. Riječ je o dodatnom zahtjevu kojeg će Jadrolinija u što kraćem roku ispuniti, prvenstveno imajući na umu zadovoljenje svih potrebnih zahtjeva osiguravajući maksimalnu sigurnost putnika i posade.

Zahvaljujemo na razumijevanju svim putnicima koji ovaj brod s nestrpljenjem očekuju i radujemo se skoroj zajedničkoj plovidbi brodom „Oliver“, navodi se u priopćenju.

Trajekt Oliver izgrađen je 1997. godine u Japanu, a Jadrolinija ga je kupila 2023. godine i odlučila mu dati ime Vela Luka. Prijedlog za izmjenu imena trajekta, prema glazbeniku Oliveru Dragojeviću, poslala je Hrvatska glazbena unija, a Jadrolinija ga je objeručke prihvatila.

Iz Jadrolinije su, prije negoli su se u sve upetljali inspektori, uputili javni poziv svim vlasnicima brodica u splitskoj luci, kao i onima koji se zateknu na ruti njegove plovidbe prema Korčuli, da sirenama pozdrave i isprate “Olivera” na prvom putovanju.

Komentari (1)
Pogledajte sve

<p>Mora da su falile naljepnice izlaz u slučaju nužde…</p>

New Report

Close