Inspektori zasad uhvatili 97 iznajmljivača u prekršaju

Autor: Marija Crnjak , 26. srpanj 2019. u 07:45
Podnijeli 10 optužnih prijedloga/Nel Pavletić/PIXSELL

Od 1. travnja do 19. srpnja ove godine turistički inspektori obavili su 651 nadzor privatnih iznajmljivača.

Od početka rada novog Državnog inspektorata 1. travnja pa do 19. srpnja ove godine turistički inspektori obavili su 651 inspekcijski nadzor privatnih iznajmljivača, utvrdivši 97 različitih povreda propisa, doznajemo u Inspektoratu.

Za utvrđene povrede propisa turistički inspektori su nadležnim prekršajnim sudovima podnijeli 10 optužnih prijedloga za pokretanje prekršajnih postupaka, izdali su 14 prekršajnih naloga, naplatili 64 kazni na mjestu izvršenja prekršaja, donijeli su 13 upravnih rješenja, te su u dva slučaja oduzeli imovinsku korist.

U 78 nadzora inspektori su samo upozorili prekršitelje da isprave nepravilnosti.

Kako je poznato, od početka travnja turistički inspektori Državnog inspektorata ponovno obavljaju inspekcijske poslove u području pružanja ugostiteljskih usluga u domaćinstvu, kao i prijavu i odjavu boravka turista, te obračun, naplatu i uplatu boravišne odnosno turističke pristojbe vlasnika kuća i stanova za odmor.

To je od ukidanja starog Inspektorata 2014. godine do ove godine radila carinska inspekcija s turističkim inspektorima Ministarstva turizma. 

Osim iznajmljivača, sukladno planu rada ili po prijavama, inspektori kontroliraju i vikendaše u nekomercijalnom smještaju koji također moraju plaćati boravišnu taksu, a o rezultatima tih nadzora izvijestit će na kraju sezone.

Inače, broj kreveta u 2019. popeo se na 468 tisuća, što je za 10 posto više nego lani, te za oko 23 posto više nego u 2017. godini, pokazuju podaci Hrvatske turističke zajednice. 

Komentari (5)
Pogledajte sve

Koja sprdnja! Pa toliko bi uhljeba u pekmezu pohapsili prvi dan u HGK i Hrvatskim šumama!

Da, uhvatili jadnike, dok ministri pelješe i mažnjavaju. A sto u Agrokor malo ne pogledaju ???? Kamo lova ide ??? Lopovi !!!

Vauuuu uhvatili su baku Mariju u prekršaju? A šta je sa velikim firmama i njihovim milionskim pretakanjima od 92 pa do danas??? Hajde pohvalite se malo Elkiote Nessu,… Ukinite se sami sramoto naroda.

Bave se sitnim prekršajima……..kao i obično…

SJEDNITE …pa, pronađite OFF SHORE tvrtke u inozemstvu…..ili tvrtke KĆERI naših dioničkih
TURISTIČKIH DRUŠTAVA SA ZAGREBAČKE BURZE……..pa, ćete vidjeti kako se INTELIGENTNO
skriva porez na dobit…kako se varaju mali dioničari….i kako se umanjuje dividenda..
dok SA STRANE CUUUUUUUUUUUUUUURi……novac , na razno razne TROŠKOVE , umjetno
stvorene ……u inozemstvu , a s pomoću kojih se izvlače i plaćaju bez veze troškovi ,. pardON…..to su ULAGANJA…ne?
recimo….kupimo bezveznu nekretninu….pa je prodamo , dobijemo keš…..a nekretninu uzmemo dalje
u najam..pa ju plaćamo iz Hrvatsje …leasing kao -…..ono..jako nam treba …keša nema.pospremimo ga …trošak smanjuje poslovanje… i tako dalje..

New Report

Close