Ina se prodajom rješava 40-ak nekretnina

Autor: Marija Brnić , 14. listopad 2012. u 22:01
Na prodaju i benzinska u Jesenku kraj Ogulina

Riječ je o nekretninama koje već dugo nisu u upotrebi te za njihovo korištenje Ina više nema interesa. Natječaj je otvoren do 12. studenoga.

Naftna kompanija Ina oglasila je prodaju 40-ak nekretnina.

Posrijedi su stanovi, zemljišta, skladišta i poslovni prostori, pa čak i jedna benzinska crpka. Ukupna početna cijena tih nekretnina je 3,12 milijuna eura. Riječ je, objašnjavaju u Ini, o nekretninama koje su u vlasništvu tvrtke, no već dugo nisu u upotrebi te za njihovo korištenje Ina više nema interesa. Većina Ininih stanova koji se prodaju nalazi se na području Siska, njih 15, dok su dva u Kutini, te po jedan u Zagrebu i Rijeci. Potencijalnim kupcima nude se i skladišta u Bjelovaru, Našicama, Sisku i Virovitici, a poslovni prostori prodaju se u Đurđevcu, Sisku, te dva koja se nalaze na graničnom prijelazu Goričan i čak sedam u Sesvetama pokraj Zagreba. Zemljišne parcele nude se na lokacijama Gadari, Graberje Ivanićko i u Kutini. Natječaj za sve te nekretnine ostaje otvoren još mjesec dana, do 12. studenoga, a ponude će se javno otvarati 20. studenoga upravnoj zgradi Ine.

Nije riječ o prvome slučaju da se na prodaju oglašavaju nekretnine iz portfelja hrvatske naftne kompanije koje više nisu u funkciji. Prošle je godine tako na prodaju stavljena atraktivna vila s parkom u strogom centru Budimpšte, a nedavno je i članica Ine Hostin oglasila prodaju nekretnina na moru, i to hotela Sućuraj na otoku Hvaru, Apartmana Zaglav na Cresu i odmarališta na obali jezera Šoderica pokraj Koprivnice. Nije poznato jesu li navedene nekretnine i prodane te za koju cijenu. Za vilu u Budimpešti inače je početna cijena bila 669 tisuća eura, dok je za hotel, apartman i odmaralište Hostin tražio ukupno 856 tisuća eura. Dioničarski ugovor države i mađarskog MOL-a, koji je još na snazi, ostavlja mogućnost upravi Ine da samostalno, bez odobrenja Nadzornoga odbora, odlučuje o raspolaganju imovinom kada njezina vrijednost ne prelazi 80 milijuna kuna. Iznimka su nekretnine važne za poslovanje tvrtke, no u svim navedenim slučajevima to nije posrijedi.

Komentirajte prvi

New Report

Close