Ina Maziva ‘preko noći’ stvorila vlastiti dezinficijens

Autor: Poslovni dnevnik , 26. ožujak 2020. u 08:00
Foto: Josip Regović/PIXSELL

Dezinol je primarno razvijen za interne potrebe kompanije, za dezinfekciju površina na maloprodajnim mjestima te unutrašnjost kabina autocisterni.

Dezinfekcijska sredstva su postala jedan od najtraženijih artikala na tržištu, kako u Hrvatskoj, tako i u Europi i svijetu.

Iako se kod njegove proizvodnje ne radi o posebno zahtjevnom tehnološkom procesu, a uglavnom su na bazi alkohola, zbog relativno male i stabilne potrošnje u “normalnim” tržišnim uvjetima, uz relativno nisku dodatnu vrijednost, mnoge su kemijske, farmaceutske i petrokemijske tvrtke odustale od njihove proizvodnje.

No, uslijed krize oko širenja koronavirusa, sve je više tvrtki koje su uspjele uspostaviti ponovnu ili novu proizvodnju ovog artikla. Jedna od njih je i naftna industrija Ina. Kako su jučer izvijestili iz te tvrtke, zaposlenici Ina Maziva, članice Ina Grupe, u samo nekoliko dana su proizveli deficitarni proizvod na tržištu.

Dezinficijens za površine Ina Dezinol, a proizvod je odobren i od strane Ministarstva zdravstva. S obzirom na trenutnu situaciju s koronavirusom, kompanija će dio proizvoda, ukupno 720 litara dezinficijensa, donirati Stožeru civilne zaštite RH.

Kako pojašnjava Zoran Škrobonja, direktor Ina Maziva, Dezinol je primarno razvijen za interne potrebe kompanije, za dezinfekciju površina na maloprodajnim mjestima te unutrašnjost kabina autocisterni, krajem ovog tjedna će se naći i u prodaji na Ininim maloprodajnim mjestima.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Tesko je stvoriti dezinfecijens??? Svako dijete to moze uraditi kao i svi mi doma kod kuce. I to su stvorili preko noci :). Znao sam da je hr u banani ali nakon ovakvih ispada i naslova moze se samo covjek smijat sto je najbolji lijek protiv virusa.

A hoce li maziva prezivjeti?

New Report

Close