Imovinske kartice ministara u novoj Vladi: Marić ima čak 9 nekretnina i dva automobila

Autor: Poslovni.hr , 17. studeni 2016. u 09:58
Foto: Patrik Macek / Pixsell

U Marićevoj poreznoj kartici stoji da je vlasnik čak devet nekretnina.

Povjerenstvo za sukob interesa ovog je tjedna objavilo imovinske kartice ministrica i ministara u novoj Vladi.

17.040 kuna je plaća Martine Dalić u Ministarstvu gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva te obrta, dok njezin suprug kao jedan od čelnika INA-e zarađuje 41.500 kuna mjesečno. Supružnici Dalić duguju dva milijuna kuna, a za otplatu mjesečno troše 13 tisuća kuna.

Goran Marić kao ministar državne imovine zarađuje 16.137 kuna, stoji u njegovoj imovinskoj kartici, a nije oprerećen kreditima ni dugovima.

U Marićevoj poreznoj kartici stoji da je vlasnik čak devet nekretnina: dva stana u Zagrebu i dvije garaže, jednu kuću, apartman u Turanju, građevinsko zemljište i dvije oranice. Osim toga, Marić je vlasnik i dva automobila: Peugeot 308 i Peugeot 508.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić pak plaću dobiva s tri radna mjesta, piše Slobodna Dalmacija.

Komentari (10)
Pogledajte sve

hoće li ministri morati plaćati porez na nekretnine, mislim da bi trebali donijeti nekakav zakončić da ih se oslobodi, nije pošteno da na toliko broj mukom stečenih nekretnina uplaćuje sada porez

Nisam pročitao članak. Nije pitanje što i koliko toga ima. Pitanje je je li li sve čisto.

http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Sto-posjeduju-i-voze-koji-su-im-hobiji-Zavirili-smo-u-imovinske-kartice-kandidata-za-gradonacelnika


Ovaj planer je ne tako davno govorio da CO vrijedi 15mlrd kn, a cijeli HT je imao tk sličnu kao i danas 13 mlrd. Vidimo da dotični nije kupovao ultrajeftini CO nego je lovu ulupao u beton sukladno vlastitom mentalnim sklopu.
CO se prodavao na međunarodnom javnom natječaju i gle čuda nitko od svjetskih igrača se nije javio na tu rasprodaju.
ADRS je preuzeo CO u najgorem mogućem trenutku obzirom na liberalizaciju tržišta, a još više na kriminalno zapošljavanje 800 uhljeba od strane Vojkovića i to u vrijeme konstantnog gubitka tržišta.
Tu se i Čačić zaduživao ko da mu je ćaćevina, naravno super povoljno za superbankrotirane vlastite firme.

Nije mi jasno kako je ovaj klaun postao ministar.

Naravno da se je za ADRS lobiralo i to nije sporno.

Tu emisiju neću nikada zaboraviti, u rangu Šukera koji ne zna da li prodaje tvrtku ili dionice… Šteta po njih da postoji Jubito 🙂

New Report

Close