Imamo novo korona-žarište: U dva tjedna broj slučajeva povećan za 465 posto

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. kolovoz 2021. u 08:32
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Posljedice, istaknuo je Beroš, sve govore nakon što su lokalne vlasti ismijale pravodobna upozorenja o poštivanju mjera na masovnim okupljanjima. 

Ministar zdravstva Vili Beroš upozorio je u srijedu da je u zadnja dva tjedna u Sinju broj novih slučajeva covida-19 povećan za 465 posto prozvavši sinjske gradske vlasti da su ismijavanjem epidemiloških mjera pridonijele širenju zaraze na okupljanjima za Alku i Veliku Gospu.

“Od 27 novozaraženih (29.7. – 11.8.) u Sinju, u zadnja dva tjedna (od 12.8 do danas) buknulo je na 147 zaraženih ili za 465 posto više”, napisao je Beroš na Twitteru.

Posljedice, istaknuo je, sve govore nakon što su lokalne vlasti ismijale pravodobna upozorenja o poštivanju mjera na masovnim okupljanjima.

Time je Beroš neizravno prozvao  gradonačelnika Sinja Miru Bulja koji je uoči Alke, ali i Velike Gospe, pozivao ljude da dođu u Sinj kako bi sinjski ugostitelji zaradili. Usprotivio se i epidemiološkim mjerama koje je odredio Stožer civilne zaštite za te manifestacije pa je na Baru pustio 5000 umjesto predviđenih 2500 gledatelja. Također je posjetiteljima govorio da im ne trebaju nikakve covid potvrde niti je dopustio covid redarima da ih provjeravaju.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja je 24 sata zabilježeno 190 novooboljelih osoba, a u bolnici je umro 90- godišnjak, izvijestio je danas županijski Stožer civilne zaštite.

Komentirajte prvi

New Report

Close