Igor Josip Leščić novi predsjednik Udruženja drvno-prerađivačke industrije HGK

Autor: Objava za medije , 23. rujan 2020. u 16:47

Na izbornoj sjednici Udruženja drvno-prerađivačke industrije HGK za novog predsjednika Udruženja izabran je Igor Josip Leščić iz tvrtke Drvoproizvod.

„Kandidirao sam se jer želim aktivno sudjelovati u kreiranju budućnosti ove branše, a u toj budućnosti se moramo baciti na neke nove stvari poput zelene energije, automatizacije i privlačenja europskih sredstava. Nadam se da će moj program privući i one koji nisu glasali za mene te da ćemo svi zajedno raditi na budućim uspjesima i tako podići drvnu industriju na novu, višu razinu“, istaknuo je Leščić, dodavši kako mu je jedan od glavnih ciljeva pozicionirati drvno-prerađivačku industriju kao stratešku granu hrvatskoga gospodarstva.
Najavio je intenzivan rad na unaprjeđenju Pisma razumijevanja kojim se uređuje raspodjela sirovine, donošenje nove regulative o preradi drva i proizvodnji namještaja, razvoj suradnje s Hrvatskim šumama i poticanje izvoza.
Potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam, Dragan Kovačević, kazao je kako je drvno-prerađivačka industrija jedan od najznačajnijih sektora domaće prerađivačke industrije prema broju zaposlenih, proizvodnji i izvozu. „Ubuduće ćemo morati raditi na povećanju produktivnosti koja je na razini 40 posto u odnosu na prosjek EU, a to će povećati konkurentnost pa i plaće. U suradnji s Hrvatskim šumama i Ministarstvom poljoprivrede nastavit ćemo stvarati uvjete za više ulaganja, inovativan dizajn, digitalizaciju i investicije u istraživanje i razvoj. Treba nam što veća finalizacija proizvoda i dodana vrijednost, a posebnu pažnju moramo posvetiti nacionalnom i međunarodnom brendiranju naše drvne industrije“, poručio je Kovačević, dodavši kako će HGK za zadovoljstvom nastaviti odličnu suradnju s predstavnicima Udruženja.
„Na vama kao Udruženju je velika odgovornost da zastupate interese cijele industrije, i onih malih koji čuvaju ruralni prostor i velikih tvrtki s visokom finalizacijom proizvoda koji su nam ključni za konkurentnost na inozemnim tržištima“, upozorivši da će novi predsjednik morati biti na dispoziciji svima i usuglašavati disonantne interese.
U sklopu sjednice izabrani su i kandidati za Izvršni odbor i Vijeće Udruženja drvno-prerađivačke industrije, a usvojen je i Poslovnik o radu Udruženja.
Uz Leščića su u izboru za predsjednika Udruženja sudjelovala su još tri kandidata: Denis Fudurić iz Finvest Corpa, Tomislav Knezović iz Prostorie i Luka Miletić iz tvrtke Miletić.

Komentari (2)
Pogledajte sve

<span style=”color: #000000; font-size: 10pt; font-family: Arial;” data-sheets-value=”{"1":2,"2":"Moje izkušnje z igranjem so potrditev, da igranje ni nesmiselno. Že nekaj let služim s stavami na šport in se ne bom ustavil. Priporočam vam lahko le, ta pisarna je 11111. Za nove igralce obstajajo najugodnejši pogoji."}” data-sheets-userformat=”{"2":4737,"3":{"1":0},"10":2,"12":0,"15":"Arial"}”>Moje izkušnje z igranjem so potrditev, da igranje ni nesmiselno. Že nekaj let služim s stavami na šport in se ne bom ustavil. Priporočam vam lahko le, ta pisarna je <span style=”text-decoration-line: underline; font-size: 12pt; font-family: ‘Times New Roman’; text-decoration-skip-ink: none;” data-sheets-value=”{"1":2,"2":"https://1xbet-slovenija-pregled.com&quot;}” data-sheets-userformat=”{"2":14909,"3":{"1":0},"5":{"1":[{"1":2,"2":0,"5":{"1":2,"2":0}},{"1":0,"2":0,"3":3},{"1":1,"2":0,"4":1}]},"6":{"1":[{"1":2,"2":0,"5":{"1":2,"2":0}},{"1":0,"2":0,"3":3},{"1":1,"2":0,"4":1}]},"7":{"1":[{"1":2,"2":0,"5":{"1":2,"2":0}},{"1":0,"2":0,"3":3},{"1":1,"2":0,"4":1}]},"8":{"1":[{"1":2,"2":0,"5":{"1":2,"2":0}},{"1":0,"2":0,"3":3},{"1":1,"2":0,"4":1}]},"12":0,"14":{"1":2,"2":0},"15":"\"Times New Roman\"","16":12}” data-sheets-hyperlink=”https://1xbet-slovenija-pregled.com”&gt;https://1xbet-slovenija-pregled.com</span>. Za nove igralce obstajajo najugodnejši pogoji.</span>
<div id=”gtx-trans” style=”position: absolute; left: 211px; top: 71px;”>
<div class=”gtx-trans-icon”></div>
</div>

Nema tog koji se od reketarsko-uhljebničke HGK okoristio (osim uhljeba i Kradana), pa neće ni ovi! Trlja baba dlan da joj prođe dan!

Bravo. Divan čovjek nadasve. Suvlasnik iste firme, a ne i vlasnik

https://www.mojedionice.com/trg/IzvDionicariPromjene.aspx?sifSim=DRPZ-R-A

Plaća minimalac a svi mu ljudi odlaze nakon jako kratkog vremena. Bravoooooooo! Imamo Hrvatsku. A nažalost, Rubinić je preminuo, pa ovaj pravi gazda dobiva pozicije!!!!!

New Report

Close