Idući tjedan 220 milijuna eura?

Autor: Lidija Kiseljak/VL , 26. svibanj 2017. u 14:01
Ante Ramljak/P.M./PIXSELL

Novi kredit Agrokoru.

Sljedeći tjedan trebao bi se dogovoriti novi kredit za Agrokor u visini od 220 milijuna eura, a odobrile bi ga u zajedničkoj kombinaciji strane banke i fondovi.

Taj novac trebao bi osigurati pune police Konzuma u turističkoj sezoni, ali i uredno izvršavanje obveza prema dobavljačima za dulje razdoblje. Nova kreditna linija trebala bi ohrabriti sve dionike procesa, koji su ionako već postali nestrpljivi, smatrajući da je cijeli proces mogao biti brži. Za sada još nije poznato kako će se banke i fondovi osigurati za novi kredit. Oni koji poznaju situaciju, znaju da se malo što može napraviti, ako nije obavljena revizija, a bez koje se pak ne može napraviti plan restrukturiranja.

Do sada su utvrđene obveze, do 10. travnja potrebno je prijaviti tražbine, a onda će se utvrditi i stanje imovine. Također nije niti lako djelovati ako nema suglasnosti svih sudionika u procesu. A njih nije lako pomiriti jer niti startne pozicije nisu jednake. Dobavljači su primjerice ovaj tjedan izašli sa zahtjevima prema izvanrednom povjereniku, zaprijetivši da će ako se ne ispune ti zahtjevi, obustaviti isporuku robe. 

Komentari (10)
Pogledajte sve


Pa mi smo ti bedaci, tj mirovinski fondovi sa našim novcima.
Pa što mislite zašto je zatišje na burzi već mjesec dana? Povukli su se jer moraju novac čuvati za nastavak priče spašavanja Gazde
to je cini se ramljakov plan b,nastavak spaljivanja nasih penzija

Tko god bude dao novac može se odmah pozdravit sa njim i uputiti se prema šalteru podignut plaketu za filantropa godine.

Zar nije ministar vanjskih poslova stier isao moljakati novce od rusa ? zar nije slusao metropolita ruskog o polozaju srba u hrvatskoj ?

Jedino ako su igrali EuroJACKpot.

New Report

Close