I taksisti žele ‘iskoristiti’ sezonu’: Neki ne žele voziti za cijenu ispod 100 kuna

Autor: Poslovni.hr , 14. kolovoz 2021. u 09:19
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Milivoj Topić, predsjednik ceha prijevoznika pri Udruženju obrtnika grada Splita pojasnio je što leži u pozadini priče.

U situaciji kada je sezona u punom zamahu, a ulice vrve turistima, sve više svjedočimo bezobraznim taktikama domaćih poduzetnika koji nastoje maksimalno iskoristiti neznanje stranih državljana. No, takva politika često utječe i na domaće potrošače.

Nakon vijesti da neki iznajmljivači otkazuju ranije ugovorene rezervacije domaćim gostima kako bi svoje apartmane prodali po višim cijenama, na svoje su došli i taksisti koji odbijaju prihvatiti vožnju ukoliko procijene da na njoj neće dobro zaraditi, piše Sloodna Dalmacija koja prenosi ispovijest jedne zakinute Splićanke.

Zvala je, naime, nekoliko taksi prijevoznika, i svi su je odbili.

– Malo je reći da sam poludila. Nebrojeno sam puta čula kako taksisti na stajalištu ispred Prime govore između sebe da nema šanse da će voziti za cijenu ispod 100 kuna.

– Još vam neće primiti ni karticu, samo gotovina igra. Užasno je ovo što rade, ali doći će crna zima i 30 kuna od domaćeg čovika onda će im dobro doći, ispričala je.

Milivoj Topić, predsjednik ceha prijevoznika pri Udruženju obrtnika grada Splita pojasnio je što leži u pozadini priče. Konkretno, riječ je o liberalizaciji tržišta i prema tome prijevoznici mogu formirati cijene kakve god žele.

“To vam daje za pravo da naplatite svoju uslugu koliko god vi želite. To je tržišno natjecanje”, rekao je i dodao:

“Unatrag možda četiri-pet mjeseci zalagali smo se da se uvede red u taksi-prijevoz. Postigli smo nekakav dogovor, sve je već bilo i na papiru, ali resorni ministar Oleg Butković je na kraju sve ignorirao i ostavio stvari kakve jesu, a to su nered i nestransparentnost”.

Komentirajte prvi

New Report

Close