I hoteli spremni primiti stradale u potresu, pomoć se nudi odasvud

Autor: Marija Crnjak , 29. prosinac 2020. u 18:25
29.12.2020., Petrinja - Posljedice jakog potresa jacine 6.3 po Richteru pogodio je Petrinju, Sisak i okolicu te nanio veliku stetu. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Na raspolaganju je na tisuće praznih soba i apartmana koji mogu poslužiti kao privremeni dom stradalima koji su ostali bez domova.

Ministarstvo turizma u kontaktu je s Hrvatskom udrugom hotela čije su članice spremne ponuditi smještaj stradalima u potresu. Nakon što su svoju pomoć ponudili brojni vlasnici apartmana širom zemlje, najviše putem društvenih mreža, u akciju zbrinjavanja uključuju se i hoteli.

“U kontaktu smo s Ministarstvom i osigravamo smještaj, u Zagrebu, Istri, zapravo tamo gdje treba. Smjestit ćemo potrebite prema naputcima Ministarstva i Stožera civilne zaštite”, potvrdio nam je kratko danas popodne Veljko Ostojić, direktor HUT-a.

S obzirom da je trenutno mrtva sezona, čak i bez lockdowna i smanjenog prometa zbog pandemije, na raspolaganju je na tisuće praznih soba i apartmana koji mogu poslužiti kao privremeni dom stradalima koji su ostali bez domova.

Ministrica turizma Nikolina Brnjac aktivno je uključena u sve akcije zbrinjavanja, uključujući koordinaciju s hotelijerima.

“Sada nam je na prvom mjestu osigurati smještaj i hranu potrebitima. Hvala svim ljudima dobre volje, kolegama, sportašima te navijačkim skupinama na pomoći u prikupljanju hrane, potrepština i osiguravanju smještaja. U kontaktu sam s hotelijerima, ugostiteljima, iznajmljivačima, prijevoznicima – svi su na raspolaganju za pomoć”, izjavila je Brnjac za Poslovni.hr.

Bluesun hotel Kaj u Mariji Bistrici otvoren je za prihvat stradalih

Bluesun hotel Kaj u Mariji Bistrici otvoren je za prihvat stradalih s područja pogođenih potresom. Za sve informacije javite nam se na telefon 049 326 600 (recepcija hotela) i putem naše Facebook stranice https://www.facebook.com/HotelKaj

Komentirajte prvi

New Report

Close