FOTO: Na autocesti kod Siska velika gužva, HGSS upozorava na važno pravilo o koridoru

Autor: Poslovni.hr , 29. prosinac 2020. u 18:22
Foto: Igor Kral/PIXSELL

Na silasku s autoceste na naplatnim kućicama u Lekeniku je velika gužva. 

Puno ljudi zaputilo se danas poslijepodne prema Petrinji i Sisku koji su drugi dan zaredom stradali u potresu.

Na silasku s autoceste na naplatnim kućicama u Lekeniku je velika gužva. Podsjetimo da su propusnice ukinute u cijeloj zemlji.

HGSS upozorava na pravilo o hitnom koridoru.

“Svi se vozači sklanjaju ulijevo ili udesno, kako bi sredinu autoceste oslobodili za prolazak”, objavio je HGSS.

Ravnateljstvo civilne zaštite poručilo je u utorak građanima da se suzdrže od pojedinačnih dolazaka u potresom pogođenu Petrinju jer gužve koje nastaju otežavaju rad žurnih službi.

“Cijenimo svaku pomoć građana diljem Hrvatske, ali suzdržite se od pojedinačnih dolazaka u Petrinju – gužve koje nastaju otežavaju rad žurnih službi!”, apel je žurnih službi koju su objavii Ravnateljstvo civilne zaštite i Vlada.

Ranije u utorak Ravnateljstvo Civilne zaštite izvijestilo je da se pomoć postradalima u potresu može dostaviti u prostorije Crvenog križa.

“Zbog velikog broja upita u vezi prikupljanja i dostavljanja humanitarne pomoći građanima Sisačko-moslavačke županije pogođenih potresom sve donatore upućujemo kako humanitarnu pomoć u obliku prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština, odjeće, obuće i slično mogu dostaviti u prostorije Crvenog križa”, objavilo je Ravnateljstvo na internetskim stranicama.

Ponude za opremom, mehanizacijom i slično zainteresirani donatori mogu dostaviti na mail adresu potres.petrinja@mup.hr.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je kako je u ovom trenutku najvažnija zadaća osigurati da svi oni koji su izgubili krov nad glavom večeras imaju gdje biti.

Najavio je da će u srijedu na sjednici Vlade donijeti sve potrebne odluke za daljnju pomoć.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close