I Forbes piše o trenutno najskupljoj hotelskoj investiciji na ovom hrvatskom otoku

Autor: Marija Crnjak , 03. kolovoz 2020. u 14:17
Maslina reort
Maslina resort, Paradox Hospitality

U eco-friendly hotel od 50-tak smještajnih jedinica najavljeno je ulaganje od 30-tak milijuna eura, odnosno oko 500 tisuća eura po ključu, što je trenutno jedna od najskupljih hotelskih investicija u Hrvatskoj.

Hrvatski turizam cvate, a malena republika u jugoistočnoj Europi među nekoliko je EU odredišta koje u doba pandemije omogućuju posjet i Amerikancima. Tako započinje tekst kojeg je u lifestyle rubrici portala američkog časopisa Forbes objavio Jim Dobson, najavljujući zapravo skorašnje otvaranje Resorta Maslina u Starom Gradu na Hvaru, luksuznog projekta francuskog ulagača i bivšeg bankara Daniela Maxa Trucha. U eco-friendly hotel od 50-tak smještajnih jedinica najavljeno je ulaganje od 30-tak milijuna eura, odnosno oko 500 tisuća eura po ključu, što je trenutno jedna od najskupljih hotelskih investicija u Hrvatskoj, te jedna od rijetkih koja je realizirana gotovo u najavljenom roku.

Kako je poznato, a i Dobson podsjeća u svom tekstu, još uvijek se čeka realizacija projekta Four Seasonsa na Hvaru, Kupari kraj Dubrovnika, Aman resort u Cavtatu. Projekt Maslinica bay, smješten u atraktivnoj uvali u blizini trajektnog pristaništa koji otok spaja sa Splitom, najavljen je 2018. nakon što je investitor otkupio zemljište i dovršio projektni nacrt, i otvaranje je najavljeno za ovo proljeće. Kako doznajemo, pandemija je usporila finiš, no uhvatili su ovo ljeto. Na stranicama Maslina resorta mogu se napraviti rezervacije od 16. kolovoza, uz cijenu noćenja koja se kreće od 400 do 750 eura po smještajnoj jedinici. Objektom će upravljati tvrtka Paradox Hospitality iz Splita, na čijem je čelu Zoran Pejović, a objekt je i prije otvaranja primljen u udruženje malih luksuznih obiteljskih hotela “Relais & Chateaux”. Cilj je cjelogodišnji rad, no u prvim godinama trebao bi raditi od ožujka do listopada.

Resort Maslina s 5 zvjezdica gostima nudi 33 sobe, 17 suitova i tri vile s velikim terasama i vrtovima, a dio smještajnih jedinica ima i privatni bazen s pogledom na uvalu. U vilama su na raspolaganju i privatni sommelieri i kuhari, a jedinice su opremljene u skladu s održivim razvojem i prirodom. Dizajn uključuje prirodne i lokalne materijale, ugrađen je moderan sustav grijanja, zeleni krovovi, ventilacija je osmišljena tako da smanji upotrebu klima uređaja, uključujući senzore za prozore, bazeni se održavaju bez klora, a predmeti za jednokratnu upotrebu (slamke, papuče i donje rublje za spa) su biorazgradivi. U resortu se nalazi i restoran s mediteranskom kuhinjom koju vodi američka chefica Patricia Yeo, beach bar i organski vrt, kao i spa, knjižnicu, Wine & Culture Club i dječju igraonicu.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Eco friendly projekt je poprište najgoreg ekocida na Hvaru, gusta borova šuma je uništena, obala devastirana i betonirana. Umjesto niza malih šljunčanih plažica u gustoj borovoj šumi tamo je sada betonska šetnica.

Ne znam po kojoj logici je to Eco friendly projekt, Eco devastacija, to da.

Super mi je kako ste stavili 3 slicice cija bi rezolucija bila smatrana lošom pred 15 godina

New Report

Close