Dok drugi poslovi propadaju, oni ruše rekorde: ‘Ovaj srpanj bi mogao biti najuspješniji mjesec u povijesti naše tvrtke!’

Autor: Poslovni.hr , 03. kolovoz 2020. u 09:02
FOTO: Jung Sky

Potražnja je na vrlo visokim razinama, a sve češće se događa da se svjedoči i nekim rekordnim brojkama.

Poslovni avioni koji zuje “sve u šesnaest” europskim, ali i hrvatskim nebom, u svoje kabine ove godine primaju i sasvim obične dobrostojeće turiste, obitelji i prijatelje koji žele izbjeći opasnost bliskog kontakta s koronavirusom u velikom avionu i zato unajmljuju – mali, piše Slobodna Dalmacija.

Štoviše, koronavirus koji je zadao nevolje gotovo svima koji se bave bilo čime vezanim uz turističke usluge, poslovnoj avijaciji donio je nove klijente. Potražnja je na vrlo visokim razinama, a sve češće se događa da se svjedoči i nekim rekordnim brojkama. Tako ovih dana u odjel prodaje aviotaksi tvrtki stiže i do 300 upita po avionu dnevno!

Nedavno je BBC World News izvijestio o rekordnom povećanju broja putnika koji su se na ovu uslugu odlučili prvi put baš ove godine i to nakon pandemije. A da je jednaka situacija i u Hrvatskoj s poslovnom avijacijom, potvrđuju nam iz zagrebačke tvrtke „Jung Sky“ koja sa svoja dva aviona ovog lipnja i srpnja bilježi najbolju poslovni rezultat u 10-godišnjoj povijesti tvrtke.

– Nakon što je broj letova u travnju pao za više od 80 posto, u svibnju se taj pad prepolovio i polako se hvatalo zalet za ljeto – kaže nam Krešimir Vlašić, direktor za operativno poslovanje tvrtke.

– Lipanj je bio na vrlo solidnim brojkama, a srpanj je na pragu najuspješnijeg mjeseca u povijesti tvrtke. Zbog sjajnih uvjeta izolacije prilikom putovanja privatnim zrakoplovom, pandemija je u lipnju i srpnju utjecala i na profil putnika.

Dražen Groš, voditelj operativnog centra tvrtke za najam poslovnih aviona kaže da su različiti profili putnika koji koriste ovu vrstu usluge. Najčešće su to top i srednji menadžment za poslovna putovanja, obitelji za obiteljska putovanja, pojedinci za odlazak na različite poslovne, sportske ili glazbene prigode, glazbenici, sportaši ili glumci te stručnjaci raznih profila koje tvrtke šalju na obavljanje različitih specijalističkih poslova.

Komentirajte prvi

New Report

Close