FOTO: Hvar dobiva treći luksuzni boutique hotel, pogledajte što sve nudi

Autor: Marija Crnjak , 01. veljača 2023. u 11:45
Zori Timeless Hotel je jedinstveni novi turistički proizvod na Paklenim otocima kod Hvara/ZORI TIMELESS

U investiciju od 3 milijuna eura sa svega četiri smještajne jedinice s infrastrukturom supružnici Iva i Renato Tomlinović krenuli su u jeku pandemije

Nakon Hotela Elizabeth Palace i Maslina Resorta, akvatorij otoka Hvar na proljeće dobiva i treći boutique hotel na toj razini luksuza, i to na jedinstvenoj lokaciji uvale Palmižana na otoku Sveti Klement.

Dizajnerski Hotel Zori Timeless investicija je od 3 milijuna eura u svega 4 smještajne jedinice s infrastrukturom, a u to su se u jeku pandemije covida upustili supružnici Iva i Renato Tomlinović, vlasnici restorana i pansiona Zori, poznate destinacije nautičara.

Zahtjevan proces legalizacije
Kako doznajemo, Zori Timeless sastoji se od četiri dizajnerske rezidencije odnosno vile Infinity, Cloud, Eternity i Horizon, sve su različite te svaka priča svoju priču, a za njihovu izgradnju i uređenje korišteni su isključivo prirodni materijali poput kamena i drva. Osim VIP zone u sklopu restorana Zori gdje za goste Timelessa a la carte kuha chef Siniša Jevrosimov, dostupna im je i personalizirana usluga concierga.

Zori Timeless Hotel otvara svoja vrata u travnju 2023. godine/ZORI TIMELESS

Cilj projekta koji je povjeren studiju Visković&Visković iz Splita bio je kreirati prostor u kojem se neprimjetno stapaju unutarnji i vanjski prostor, stvoriti atmosferu potpunog dodira s morem i bujnom, pomno odabranom vegetacijom u vrtovima rezidencija, te postići osjećaj zaštićenosti i privatnosti koje gosti očekuju.

Radovi su u finišu, otvaranje je predviđeno u travnju i uskoro kreće ozbiljan buking, a očekuje se da će ovaj spoj ekskluzivnog restorana i hotela privlačiti najzahtjevnije goste iz Amerike, Velike Britanije, Skandinavce, kaže nam Iva Tomlinović, koja je obiteljski biznis sa suprugom preuzela 2006. godine, postavši tako treća generacija u projektu Zori.

“Zori je uvijek bio više od samo restorana. Pored njega se nalazilo nekoliko objekata od kojih se dio iznajmljivao kao smještaj.

Ideja da se smještajni kapaciteti renoviraju bila je konstantno prisutna. Sam restoran je kvalitetom diktirao potrebu da se gostima ponudi i smještaj na istoj razini, onaj koji će odgovoriti na potrebe najzahtjevnijeg gosta, koji cijeni sve što Palmižana i Paklinski otoci pružaju, netaknutu ljepotu prirode, ugodnu mikro klimu te bogatu tradiciju.

Svemu je prethodio vrlo zahtjevan proces legalizacije dijela objekata koji je trajao skoro 10 godina i bio nužan da se krene u investiciju,” ispričala nam je Iva Tomlinović.

Poticaj za ulazak u projekt poduzetnici su dobili i od dugogodišnjih gostiju, koji su vjerovali da je tako nešto potrebno Hvaru i cijeloj destinaciji. Odluka da se u projekt krene za vrijeme pandemije pokazala se dobrom i stoga što je većina radova ugovorena i plaćena unaprijed, prije rasta cijena energenata i materijala, čime su Tomlinovići izbjegli značajno probijanje budžeta.

70

tisuća eura uloženo je u solarnu elektranu. Investicija se kroz četiri godine vratila

Pročistač otpadnih voda
Osim u same objekte uloženo je i u infrastrukturu, Zori od ranije ima biološki pročistač otpadnih voda i solarnu elektranu koju u budućnosti kane proširiti, no i to im je već uštedjelo puno troškova. Iva Tomlinović otkriva da im se investicija u solarnu elektranu od 70 tisuća eura vratila u manje od 4 godine, a računi za struju pali s 18 tisuća na 3 tisuće kuna u prosjeku.

Tomlinovići konstantno ulažu i u kadar. Uz 12-15 zaposlenih kroz čitavu godinu, ljeti pomaže još pet sezonaca, i ta će brojka biti dostatna i za hotel.

“Godinama gradimo kadrovsku strukturu i imamo stalnu ekipu koja je na plaći čitavu godinu, iako su 5 mjeseci slobodni. Ima ih iz Slavonije, Zagreba, Imotskog, trećih zemalja, imamo za njih smještaj koji smo unajmili na otoku, dio je smješten u našim sobama”, kaže nam Iva Tomlinović. A zašto baš Timeless? “Jer na Palmižani vrijeme stane, nema sastanaka, nema aviona, nema žurbe…to je ono što želimo pružiti našim gostima”, zaključuje.

Komentirajte prvi

New Report

Close