HUP traži od Vlade da o (ne)radnoj nedjelji odlučuje nakon krize!

Autor: Marija Brnić , 27. listopad 2020. u 13:42
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Trgovci su, ističu, ionako suočeni sa smanjenom poslovnom aktivnosti te nemogućnosti planiranja i neizvjesnostima koje donosi ova kriza, a potencijalni gubitak radnih mjesta koje bi uzrokovale ovakve odluke dodatno bi produbio razmjere postojeće krize.

Iako su stajališta oko reguliranja (ne)radne nedjelje i među samim trgovcima podijeljena, jedinstveni su u zahtjevu da zbog koronakrize Vlada obustavi započete pripreme izmjena zakona o trgovini i uvođenjem ograničavanja u radu. HUP-ova Udruga trgovine uputila je danas dopis resornom Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja dopis kojim apelira da u vrijeme krize koju prolazi gospodarstvo zbog pandemije Covid-19 nije dobar trenutak za postrožavanje uvjeta u radu trgovina.

Trgovci su, ističu, ionako suočeni sa smanjenom poslovnom aktivnosti te nemogućnosti planiranja i neizvjesnostima koje donosi ova kriza, a potencijalni gubitak radnih mjesta koje bi uzrokovale ovakve odluke dodatno bi produbio razmjere postojeće krize. U HUP-Udruzi trgovine također ističu da je za očekivati nastavak trenda pada prodaje zbog smanjenog povjerenja potrošača, pogoršanja na tržištu rada te promijenjenih navika potrošača.

No, u slučaju da Vlada, odnosno Ministarstvo gospodarstva, ostane pri najavljenim korekcijama zakona, HUP-ovci traže da se u tom slučaju uvede odgoda primjene od najmanje godinu dana.

Komentirajte prvi

New Report

Close