Hrvatski vinari predstavljaju se na najvećem sajmu vina ProWein u Düsseldorfu

Autor: Objava za medije , 20. ožujak 2023. u 12:25
FOTO: PRESS

Jedna od najvećih i najznačajnijih međunarodnih izložbi vina, vinarske opreme i alkoholnih pića u Europi i svijetu prilika je hrvatskim vinarima za uspostavljanje novih poslovnih suradnji.

Na vodećem svjetskom sajmu vina ProWein u Düsseldorfu, koji se održava od 19. do 21. ožujka 2023. godine, sudjeluje preko 7.000 vinara iz čitavog svijeta. Među najboljim svjetskim izlagačima je i 16 hrvatskih vinara koji će ondje, uz podršku Hrvatske gospodarske komore, svoje proizvode predstaviti kupcima, distributerima te predstavnicima renomiranih restorana i hotelskih lanaca.

Na zajedničkom štandu površine 100 m2 pod krovnim brendom Vina Croatia predstavljaju se vina svih naših najznačajnijih autohtonih sorata. Svoje proizvode izlažu vinarije Badel 1862, Kutjevo, Osilovac / Feravino, PP Orahovica, Belje Puls, Iločki Podrumi, Poljopromet, Krauthaker, Dingač Skaramuča, Destilerija Šimić, Vina Bedekovich, Lagradi, Galić Vina, Testament Winery, Peninsula i Vina Delmati.

„Hrvatska ima veliki potencijal u razvoju vinogradarstva i vinarstva, međutim, s druge strane, proizvodnja vina i izvoz već godinama stagnira, a za podmirenje potreba domaćeg tržišta moramo uvoziti prosječno godišnje od 20 do 25 milijuna litara. Unatoč tome što imamo izvrsna vina, što naši vinari osvajaju prestižne nagrade na najznačajnijim međunarodnim natjecanjima, Hrvatska još uvijek nije dovoljno prepoznata na globalnim vinskim kartama. Uz okrupnjavanje posjeda, povećanje proizvodnih kapaciteta i podizanje tehnološke razine proizvodnje, potreban nam je snažan nacionalni marketing i međunarodna promocija. Kako bi ih podržao, HGK je danas s našim vinarima na ProWeinu, najvećem svjetskom poslovnom sajmu vina. To je promocija i naših vina i našeg brenda Vina Croatia Vina Mosaica. Također, očekujemo i snažniju podršku države kad je riječ o ulaganju u promociju hrvatskih vina diljem svijeta“, istaknuo je Dragan Kovačević, potpredsjednik HGK za poljoprivredu i turizam.

Komentirajte prvi

New Report

Close