Hrvatski turistički rekorder: Ponuda je vrhunska, visoke su i cijene, no ovdje dolaze oni koji baš to žele

Autor: Poslovni.hr , 08. kolovoz 2021. u 10:31
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

I ove godine turistički rekorder u zemlji je Rovinj. Prvi je sredinom srpnja zabilježio milijunto noćenje, a za nekoliko dana ostvarit će dva milijuna. Grad je krcat turistima.

Trenutno se u gradu odmara više od 38 tisuća gostiju i to je, ako gledamo današnji dan – 6 posto više od rekordne 2019. godine, objavio je  Dnevnik HTV-a. Da bi ove godine dostigao rekord, Rovinju nedostaje oko 20 posto. No dobre su vijesti da se u noći s ponedjeljka na utorak očekuje 2-milijunto noćenje i to zahvaljujući Nijemcima koji čine trećinu svih gostiju.

– Rekao bih da je ovo rezultat dobre pripreme turističke sezone, ne samo na razini grada Rovinja nego i cijele Istarske županije i stožera. Pokazali smo jednu odgovornost vezano za cijepljenje i pokazali gostima da želimo sigurnu sezonu i da želimo raditi, kazao je gradonačelnik Rovinja i predsjednik Turističke zajednice Marko Paliaga.

Dodao je kako je teško prognozirati kako će se nastaviti situacija s pandemijom ali se u Istri nadaju dobrom rujnu čime će pomoći i cijelom hrvatskom gospodarstvu. Naglasio je kako velike manifestacije nikad u Rovinj ljeti nisu privlačile puno gostiju, a za dobre rezultate ‘odgovorni’ su, kaže izvrsni ugostiteljski sadržaji i pridržavanje mjera ugostiteljskih djelatnika. Rovinj, naime – ima bezbroj malih zbivanja. Poput obilaska starogradske jezgre i kušanja domaćih delicija.

Rovinj je izvrsne 2019. ostvario više od 4 milijuna noćenja. Ove bi se godine mogao približiti tome rezultatu. Ponuda je vrhunska, visoke su i cijene, no u Rovinj dolaze oni koji baš to žele. Naime, grad ima najviše smještajnih kapaciteta s 5 zvjezdica i zato je, među ostalim, najtraženiji. Krcata je i luksuzna marina s 5 jedara. Jahtaši dolaze sa svih kontinenata, ali je najviše onih iz Europe. Oni koji su zacijelo još sretniji od svojih gostiju, jesu domaćini. Zarada je izvrsna, posla mnogo pa i vlasnici restorana rade.

Zadovoljstvo ne kriju ni gosti ni turistički djelatnici.

Komentirajte prvi

New Report

Close